2024. április 24., szerda

Danilović az 500 küszöbén

A 16 éves szerbiai Olga Danilović szép győzelemmel rajtolt az óbidosi ITF-tornán. A tehetséges belgrádi játékos a 7. kiemelt olasz Doborah Chiesát győzte le két játszmában, amivel a naprakész listán a pályafutása legjobbját jelentő 501. helyre lépett. Danilović a 25 ezer dollár összdíjazású portugáliai torna 2. fordulójában szintén olasz lánnyal, a 22 éves és a listán 396. Alice Matteuccival mérkőzik, s győzelem esetén szavatolt a ranglista 485. helye.

Ázsiai lányok voltak a játéknap hősei. Tiencsinben a 23 éves kínai Csu Lin, aki még soha nem jutott be a 100 legjobb közé, a kétszeres wimbledoni bajnok cseh Petra Kvitovát győzte le, Hongkongban pedig a 20. születésnapját hétfőn ünneplő japán Naomi Oszaka a 38. évében járó, volt világelső veterán Venus Williamset búcsúztatta kiváló teljesítménnyel. Az amerikai ugyanis az első játszmában 5:3-ra vezetett, ezután azonban Oszaka 9 játékot nyert zsinórban.

A sanghaji 1000-es torna tegnapi műsorát az eső késleltette, a nagy esélyesek közül pedig elsőnek az első kiemelt Rafael Nadal léphetett pályára, és könnyen, 55 perc alatt nyert az amerikai Jared Donaldson ellen. Ez volt a mallorcai világelső 868. győzelme, azaz még kettő kell neki, hogy az öröklista 6. helyén beérje Andre Agassit.