2024. április 20., szombat
TEKE

Szerb rangadó

Miután a Beograd csapata a hétvégén bronzérmes lett az NBC-kupában, kisorsolták az idei Bajnokok Ligája 1. fordulójának párosítását is, amelyben a szerbiai bajnok az osztrák bajnok Neunkirchennel találkozik. Akár szerb rangadónak is nevezhető ez a párharc, hiszen ősztől az osztrák csapata tagja a Beograd két egykori fiatal játékosa, Radovan Vlajkov és Miloš Simijonović. Az első mérkőzést november 25-én Ausztriában rendezik meg, a belgrádi visszavágót pedig december 9-én. Ha a fővárosiak veszik ezt az akadályt, a második ellenfél a címvédő német Rot-Weiss Zerbst lesz.

A női mezőnyben a nagybecskereki Kristal dolga nehéznek ígérkezik, mert elsőre a romániai Electromurest kapta, amely a hétvégén ezüstérmet szerzett az Európa-kupában.

A BL 1. fordulója, férfiak: Rot-Weiss Zerbst (német)–Sterzing (olasz), Zalaegerszeg (magyar)–St. Pölten (osztrák), Sport (szlovák, Zavarkó Vilmos, Daniel Tepša)–Bécs (osztrák, Antal Árpád), Mertojak (horvát, Alen Kujundžić)–Szeged (magyar, Ernyesi Norbert, Jovan Ćalić), Neumarkt (olasz, Ernyesi Róbert, Igor Kovačić)–Bamberg (német), Zaprešić (horvát)–Tarnowo (lengyel), Schwabsberg (német)–Kolozsvár (romániai), Neunkirchen (osztrák)–Beograd (szerb).

Nők: Celje (szlovén)–St. Pölten (osztrák), Electromures (román)–Kristal (szerb), Neunkirchen (osztrák)–Sport (szlovák), Kranj (szlovén)–Mlaka Rijeka (horvát).

Az 1. forduló november 25-én van műsoron (visszavágó: december 9.), a 2. forduló 2018. január 27-én (visszavágó: február 17.).