2024. április 25., csütörtök

Temerini hírek

Összeül a képviselő-testület

Temerin központja (Góbor Béla felvétele)

Temerin központja (Góbor Béla felvétele)

Pásztor Róbert, a temerini községi képviselő-testület elnöke csütörtökön 9 órára összehívta a testület sorrendben 18. ülését. Napirendre javasolta a község 2017. évi költségvetésének harmadik módosítását, a képviselő-testület ügyrendjének kiegészítését, a csatornahálózatról szóló határozat módosítását, a háziállatok tartásáról szóló határozat, a Veljko Vlahović Gyermekintézmény 2016/2017-es tanévre vonatkozó munkájáról szóló jelentést, valamint az idei tanévre vonatkozó munkaterv elfogadását. Napirendre ajánlotta még a szennyvízcsatornára való rákapcsolási díját tartalmazó árjegyzék módosítását, a távfűtési és kéményseprői árjegyzéket, további választásokat és kinevezéseket.

Elektronikus ügyintézés Temerinben

A községi közigazgatási hivatal értesíti a polgárokat, hogy a közigazgatási eljárásról szóló törvény értelmében ezentúl elektronikus úton is kommunikálhatnak az önkormányzattal. A „sistem48temerin.rs” internetes levélcímen lehet kérni és benyújtani, valamint fogadni ügyintézéshez szükséges dokumentumokat.

Őszi vásár Temerinben

A temerini közművállalat az idén is megszervezi a központban levő parkban az Őszi vásárt. Célja a termelők, egyesületek összekovácsolása, termékeik bemutatása, népszerűsítése és értékesítése. A látogatókat az idén is gazdag kínálat várja virágból, mézből, borból, kézimunkákból, süteményekből, édességekből és egyebekből. A szervező minden kiállítónak sátrat (baldachin a babversenyről) biztosít, míg székeket és polcokat a kiállítóknak kell hozniuk.

A vásárt október 19-én (csütörtökön) és 20-án (pénteken) 8-tól 18 óráig tarják meg. Az elárusítóhely bérleti díja, sátorral együtt 1400 dinár. Érdeklődni a közművállalatban lehet.

Lakóközösségek regisztrálása Temerinben

A községi közigazgatási hivatal értesíti a polgárokat, hogy a lakhatásról és az épületek karbantartásáról szóló törvényt (az SZK Hivatalos Közlönye, 104/16. sz.) alapján megkezdődött a társasházakban levő lakóközösségek regisztrálása, amelyet az önkormányzat Településrendezési, Lakás- és Közművesítésügyi és Környezetvédelmi Osztálya vezet. A lakóközösségek közgyűlései, illetve tanácsai, amelyeket még a nevezett törvény közzététele előtt alakítottak, vagy meg sem alakultak, az új törvény értelmében kötelesek elvégezni a regisztrálást. Folyó év december 12-éig minden lakóközösség köteles megtartani közgyűlését és megválasztani a lakóközösség igazgatóját.

A társasházak (tömbházak) igazgatási és karbantartási rendszerével az épületek lakásainak tulajdonosai a lakóközösség igazgatója révén jogi személy minőségében szerepelnek, nemcsak az épület karbantartási munkáit és használatát illetően, hanem a teljes jogforgalomban is. A lakóközösségek regisztrálásával kapcsolatos minden tájékoztatás és űrlap megtalálható és letölthető a temerini község honlapjáról.