2024. április 26., péntek

Lajović meccslabdáról veszített

Dušan Lajović Sanghajban a nagy meglepetés küszöbén állt, hisz meccslabdája volt a hórihorgas amerikai szervakirály John Isner ellen. Mivel abban a pillanatban az amerikai adogatott, nem csoda, hogy kimászott a szorongatott helyzetből, a szerbiainak pedig marad a remény, hogy legközelebb a rangos tornákon jobb sorsolást kap. Ugyanott Viktor Troicki meglepte a fiatal kanadai Denis Shapovalovot. Az elveszített első játszma után Troicki a második szett 6. játékában nyerte el a kanadai adogatását, aki ezután teljesen visszaesett. Viktor a 2. fordulóban az 5. kiemelt osztrák Dominic Thiemmel játszik.

Babos Tímea a második idei meccsen is kemény harcot vívott az orosz Anasztaszija Pavljucsenkovával, és akárcsak Monterreyben, Hongkongban is vereséget szenvedett.

Fucsovics Márton újra olyan meccset veszített, amelyet megnyerhetett volna. A magyar játékos az ortesei challenger 1. fordulójában 3:0-ról majdnem leadta az első játszmát, a másodikban kihagyta a 3:1-es előnyt, a döntő szettben pedig 3:3-nál veszítette el az adogatást az alacsonyabban rangsorolt olasz Stefano Napolitano ellen.

A nőknél az idény utolsó előtti játékhete folyik, habár Tiencsiben a kitartó eső miatt a torna még tegnap sem kezdődött meg. Két hét múlva Szingapúrban már a mestertorna következik, amelyre az utóbbi hetek gyönge eredményei miatt csak tartalékként jut el a magyar származású Konta Johanna, hisz az idei pontversenyben 185 ponttal marad le a francia Caroline Garcia mögött. Hét helyet már betöltöttek, Simona Halep, Garbiñe Muguruza, Karolína Plíšková, Elina Szvitolina, Caroline Wozniacki, Venus Williams és Jelena Osztapenko biztos résztvevő. A férfiaknál még négy versenyhét maradt hátra, és egyelőre csak Rafael Nadal, Roger Federer és Alexander Zverev jutott el a londoni évzáróra.

Đoković ingyenétterme” – kacsával

A brit sajtóban olyan hírek jelentek meg, miszerint Novak Đoković megnyitotta harmadik éttermét is, s abban állítólagosan ingyen étkezhetnek a rászorulók, mert Novak így nyilatkozott: „A pénz nem számít nekem. Annyit kerestem már, hogy szinte egész Szerbiát el tudnám látni. Úgy gondolom, sokan megérdemlik ezt, miután annyi szeretetet adtak nekem.”

Nos, a hír nyilatkozatostul együtt kacsa, s ezt megerősítette a teniszező médiával foglalkozó csapata is.

Đoković 2009-ben Belgrádban nyitotta meg első éttermét, és 2016 óta van egy vegán vendéglője Monte-Carlóban is.