2024. március 29., péntek

Nagy László lemondta a válogatottságot

Hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette válogatottbeli visszavonulását Nagy László, a Veszprém klasszis jobbátlövője. Elmondása szerint döntésében kulcsszerepet játszott, hogy megfelelő utódai vannak a válogatottnál, és az is kiderült, hogy a jövőben bekapcsolódik a sportág irányításába.

A 36 éves játékos pályafutása során Szegeden, Barcelonában és Veszprémben kézilabdázott, 1999-ben mutatkozott be a nemzeti csapatban, később három évet kihagyott, ám így is 199 mérkőzésen léphetett pályára, és 729 gólt szerzett.

Néhány héttel ezelőtt egyeztettem Kocsis Máté elnök úrral és Novák András főtitkárral, hogy csaknem tizennyolc év után elköszönök a válogatottól. Indoklásom nagyon egyszerű, nem is kertelek. Nem is kitalációk, hogy sérülés, család vagy egyéb lenne a háttérben, egyszerűen úgy gondolom, hogy a jobbátlövő poszton Balogh Zsolt és Ancsin Gábor személye megoldotta a helyzetet, tovább vihetik a stafétát. Azt a pályafutást kívánom, ha nem jobbat, mint amit én átéltem klubszinten és a válogatottban is” – mondta a sajtótájékoztatón Nagy László, aki klubjában természetesen folytatja a játékot, hiszen 2019-ig köti szerződés a bakonyiakhoz.