2024. április 25., csütörtök
ASZTALITENISZ - ZENTA

Városnapi torna – egy kis késéssel

A zentai torna dobogósai (Herédi Krisztián felvétele)

A zentai torna dobogósai (Herédi Krisztián felvétele)

Az idén az anyagiak miatt nem a sportcsarnokban, hanem egy pár hetet megkésve a Zenta Asztaliteniszklub termében tartották meg a hagyományos városnapi versenyt, amelyet ezúttal újonc-, serdülő- és felnőttmezőnyben hirdettek meg. A terem kapacitása miatt mintegy 50 versenyző gyűlt össze Vajdaság területéről, valamint szegedi vendégek is érkeztek. Mellik Zoltán, a Zenta vezetőedzője hangsúlyozta, hogy a színvonal közepes volt, olyan, mint Szerbiában és a környező országokban, de gyerekekről van szó, tehát egy kis odafigyeléssel van helye a fejlődésnek.

A további terveinkről nem tudok pontosan beszélni, hiszen a szövetségben uralkodó káosz miatt még mindig nincs versenynaptárunk, tehát még a Szuperliga lebonyolítási rendszere sem teljesen világos. Volt valamilyen szavazás, és ezek szerint talán marad a ligarendszer, azzal, hogy az eddigiekhez képest egy hónapot csúszik. Ami a csapatunkat illeti, további két nagylány elment egyetemre, visszatért viszont Gyurcsik Alíz és Tóth Éva, akik mellett Veréb Xénia és az örökös Mirković Barlog Brigitta alkotja majd a csapatot. Nem rossz kis gárda ez, szerintem három erősebb csapat lesz a ligában, s én elégedett lennék a 4–5. hellyel – nyilatkozta Mellik, megköszönve az önkormányzat, a Senta-Promet és a Žitopormet segítségét a torna költségei terén.

Dobogósok, újoncok, fiúk: 1. Kása Zsombor (Szeged), 2. Marković Nemanja (Spartacus), 3. Grbin Strahinja (Sloga) és Polyák Alex (Bácsföldvár). Lányok: 1. Belada Ivana (Bácsföldvár), 2. Lengyel Emma (Zenta), 3. Erdélyi Blanka (Szeged) és Bede Panna (Kanizsa).

Serdülők, fiúk: 1. Đurković Luka (Sloga), 2. Nagymélykúti Krisztián (Zenta), 3. Pető Dávid (Zenta) és Lapis Dávid (Óbecse). Lányok: 1. Golić Teodora (Csóka), 2. Tari Tiána (Topolya), 3. Bicskei Barbara (Zenta) és Milovanov Anđelija (Obilić).

Felnőttek: 1. Szórád Henrietta (Csóka), 2. Ágoston Tamara (Panonija), 3. Veréb Xénia (Zenta).