2024. március 28., csütörtök

Rossz napok várnak az adócsalókra

Évente öt-öt ügyész és rendőr vehet részt olaszországi továbbképzésen

Miután Nela Kuburović, igazságügyi miniszter és Giorgio Toschi, az olasz pénzügyi rendőrség parancsnoka együttműködési megállapodást írtak alá, szerbiai rendőrök és ügyészek vehetnek részt olaszországi továbbképzésen. A hatóságok munkatársai elsősorban a pénzügyi és az adó- bűncselekmények területén számíthatnak eddigi ismereteik elmélyítésére.

A globalizációnak „köszönhetően” a szervezett bűnözés és a korrupció napjainkban már nem ismeri az országhatárokat, ezért illeti mind nagyobb szerep a regionális együttműködést, húzták alá a felek.

– Remélem, hogy a megállapodás és a továbbképzés mentén ügyészeink és rendőreink felkészültebben szállnak szembe a korrupcióval és a pénzügyi bűncselekményekkel. Mindennek fontosságát akkor érezzük meg igazán, amikor megkezdik munkájukat a felső ügyészségek különleges részlegei. A szervezett bűnözés leszámolásával megbízott állami szervek hatásköréről és szervezéséről szóló törvény értelmében négy szerbiai felső ügyészség keretében alakul ilyen különleges részleg – taglalta Kuburović.

A megállapodás értelmében évente öt-öt szerbiai ügyész és rendőr vesz részt Lido di Ostia-ban az olasz adóhatóságok iskolájában továbbképzésen. A képzésen résztvevőket a köztársasági ügyész és a Belügyminisztérium választják ki. A költségeket Olaszország és az illetékes szerbiai intézmények közösen térítik meg.