2024. március 19., kedd

Ismétlődő meghibásodások

Miért maradt (újra) víz nélkül Nagybecskerek?

A fővezeték meghibásodása miatt vasárnap reggel vezetékes víz nélkül maradtak a nagybecskereki háztartások. A vízszolgáltatás egyes városrészeken csak az esti órákban állt helyre. A Városi Vízművek közleménye szerint a csőrepedés a fővezetéknek azon a szakaszán történt, amely a kilenc kutat köti össze a vízgyárral.

Valóságos tó keletkezett, a város vízellátásáról pedig más kutakból gondoskodtak. Ez azonban ideiglenes megoldás volt, mert azoknak a kapacitása nem elegendő az egész város vízellátására. Így a város egyes részei, különösképpen pedig a tömbházak emeletei csak a késő esti órákban kaptak újra vizet.
Az elmúlt bő egy hét alatt immár másodszor történt meghibásodás a fővezetéken, amire eddig nemigen volt még példa. Emiatt nagy az elégedetlenség a városban. Annál is inkább, mivel mindez akkor történik, amikor mindenki azt várja, hogy hivatalosan is üzembe helyezzék a vízgyárat, és 14 év után végre arzénmentes víz kerüljön a vezetékbe.
A vízgyár próbaüzemeltetése június 15-e óta tart. Időnként szemmel láthatóan jobb a víz minősége, de a berendezést hivatalosan csak akkor lehet majd üzembe helyezni, amikor a laboratóriumi vizsgálatokat végzők azt indokoltnak tartják.
A Vajdasági Szociáldemokrata Liga Városi Bizottságának tegnapi közleményében felelőtlenséggel vádolják az önkormányzati hatalmat és a Városi Vízműveket is. A párt szerint ugyanis elfogadhatatlan, hogy a vízgyár üzembe helyezését folyamatosan halogatják, közben a város egymás után immár a második hétvégén is víz nélkül maradt. A Városi Képviselő-testület sürgős összehívását követelik, hogy pontos tájékoztatót kapjon a közvélemény.