2024. március 28., csütörtök
NŐI LABDARÚGÁS

Vass-gólok futószalagon

Jól kezdődött az idény a női NB II. keleti csoportjában szereplő Szentmihály csapata számára. A tavalyi szezont a 2. helyen záró szegedi alakulat a nyitófordulóban ugyan beleszaladt egy nagy zakóba a Kelen SC otthonában (0:5), azóta azonban szárnyalnak Cserenkó Szabolcs tanítványai, akik úgy nyertek sorozatban négy bajnokit, hogy 37 gólt szereztek, és csak 4-et kaptak.

A Csongrád megyeiek feltámadásának aktív részese volt a törökkanizsai Vass Noémi is, aki az 1. fordulóban még nem léphetett pályára, a 2. játéknapon viszont mesternégyest ért el az Eger SE ellen, később pedig betalált a Monor és a nyíregyházi Spartacus kapujába is. A magyarkanizsai Metalmania egykori játékosa a szegediek II. ligás futsalcsapatában is húzóembernek számít, amit bizonyított is az NB II. keleti csoportjának nyitányán, amikor oroszlánrészt vállalt a sárga-pirosak nagy feltámadásában.

Az első játéknapon a Szentmihály együttese Deszken fogadta a békéscsabai Wanted csapatát, a vendégek pedig már 3:1-re vezettek, amikor beindult a hazai gárda, és a négy perc alatt mesterhármast elérő vajdasági lány vezetésével megfordították a találkozót (6:3). „A nagypályás bajnokságban ugyan egy kínos vereséggel kezdtük az idényt legnagyobb riválisunk otthonában, azóta azonban magunkra találtunk, és sorozatban nyerjük a mérkőzéseket. Itt egyértelműen a feljutás a célunk, míg futsalcsapatunk a dobogóra hajt” – nyilatkozta a deszki futsalmeccs után Vass Noémi, aki az idén már pályára lépett az újonnan megalakult délvidéki női futsalválogatottban is.