2024. április 19., péntek

Surján egyesben és párosban is győzött

Surján Szabina, a Novi Sad bácsföldvári származású asztaliteniszezője győzött egyesben és párosban is a belgrádi nemzetközi serdülő (kadét) és ifi (junior) korosztályos asztalitenisztornán.

Surján a juniorok között egyesben erőnyerőként kezdett, majd két szerb honfitársát verve jutott döntőbe, ahol izgalmas meccsen, 2:3-as állás után fordítva, hét szettben bizonyult jobbnak az indiai Kamat Archana Girisnél (–9, 4, 7, –11, –3, 7, 8).

Párosban Tijana Jokićtyal közösen menetelt magabiztosan, és vesztes szett nélkül jutott fináléba. Itt a német Sophia KleeYuki Tsutsui páros várt a magyar és szerb lányra, akik fölényesen, ismét vesztes szett nélkül diadalmaskodtak.

A junior lányok egyesében a temerini Orosz Nikolett és a bácsföldvári Benkő Edina egyaránt az első körben búcsúzott, míg az Orosz–Benkő duó a párosok versenyében bolgár párost verve egy kört ment, majd a későbbi döntős KleeTsutsui duótól kikapva esett ki.
A junior fiúknál az első körben búcsúzott Benkő Ákos, míg a párosoknál Benkő és Vladimir Jovičić, valamint Falb Hunor és Szentmártoni Dénes egyaránt első mérkőzéseik után fejezték be a versenyt. Bognár Bence és Marinković Miloš duója egy kört ment, majd a nyolcaddöntőben amerikai párostól kikapva esett ki.