2024. március 28., csütörtök

Aszálykárok, utak, épületek...

Brnabić: Megengedhetetlen, hogy ne legyen Vajdaságban kiépített öntözőrendszer

A nagyobb infrastrukturális beruházások, az állami utak felújítása, illetve az aszálykárok enyhítése is témája volt a köztársasági és a tartományi együttes kormányülésnek, amire ma került sor Belgrádban, a Szerbia Palotában. Ana Brnabić szerb kormányfő felszólalásában arról beszélt, hogy bár a jelenlegi kormányösszetétel még csak 100 napja dolgozik, a korábbi kormány által megkezdett faladatokat folytatja, vagyis figyelmének középpontjában a nagyberuházások megvalósítása áll. Igor Mirović tartományi kormányfő pedig éppen arra mutatott rá, hogy a tartományi és a köztársasági hatalom közti korábbi konfliktus megszűnésével végre jelentősebb fejlesztésekre kerülhet sor Vajdaságban.

Az együttes kormányülést követően Ana Brnabić kiemelte, az összejövetelen számos fontos projektumról esett szó. Ezek közül az infrastrukturális beruházásokat emelte ki, mégpedig az Újvidék–Nagybecskerek és a Nagybecskerek–Belgrád országutak felújítását, a Vajdasági Rádió és Televízió új épületének felépítését, a szabadkai Népszínház munkálatainak befejezését, Újvidéken a tudományos-műszaki park felépítését, amelynek a munkálatai még tavaly októberben megkezdődtek, és szavai szerint 2018-ra befejeződnek. Kiemelte, 14 millió eurót fordítanak majd a BioSens intézet új székházának felépítésére, s ettől az intézettől jelentős mezőgazdasági újításokat várnak.

– Sokkal korszerűbb Újvidéket és Vajdaságot képzelünk el a következő évtől. Olyan jelentős projektumokról tárgyaltunk, amelyek az egész ország fellendítéséhez vezetnek – mondta Brnabić. Majd hozzátette: nemzeti érdek, hogy 2019-ben Újvidék Európa ifjúsági fővárosaként a legjobb fényben tüntesse fel az egész országot.

Szóba kerültek az aszálykárok enyhítésére irányuló intézkedések is. Mint kiderült, már folyik a vetőmagbeszerzés, az államilag támogatott hitelek kamatlábcsökkentése, ugyanakkor a termelők számíthatnak majd üzemanyag-támogatásra és az alapanyagok kedvezőbb beszerzésére. Közben keresik a jogi megoldást arra, hogy a lecsapolási illeték kapcsán is könnyítésekhez folyamodhassanak.

Brnabić elmondta, 14 olyan projektumot támogatnak majd, ami az öntözőrendszerek kiépítésére irányul. Szavai szerint megengedhetetlen, hogy a vajdasági mezőgazdasági földterületeknek csupán a 3 százaléka rendelkezzen öntözőrendszerrel. Szerinte az ország szégyenletesen sokat késik e területen.

Igor Mirović kiemelte, annak ellenére, hogy a polgárok nem szoktak hozzá, hogy a köztársasági és a tartományi kormány együttműködik, az elmúlt két kormányülés éppen arra mutatott rá, hogy a tartomány számára fontos projektumokat csak közösen tudják megvalósítani. Erre példa a Žeželj-híd, a BioSens intézet vagy a VRT leendő épülete. Most új projektumok elé néznek, mindenekelőtt a közúti infrastruktúra megépítése tekintetében. Mirović rámutatott, Vajdaság az ország déli részeihez képest sok mindenben az élen jár, 19 fejletlen önkormányzatban szeretnék javítani az életminőséget.

Az együttes kormányülésen írta alá Igor Mirović és Zorana Mihajlović közlekedésügyi miniszter azt a szándéknyilatkozatot, amely az Újvidék–Nagybecskerek és a Nagybecskerek–Borča út műszaki és tervdokumentációjának kidolgozására vonatkozik.

Mirović elmondta, hogy ez a szándéknyilatkozat csupán az első lépés ahhoz, hogy Vajdaság, illetve Bánát is fejlődhessen. Az ipari parkok kiépítése vagy más beruházások ugyanis megkövetelik, hogy Vajdaság különböző önkormányzatai összeköttetésben legyenek és fejlődhessenek.

– A szisztematikus hozzáállás szavatolja a sikert – emelte ki Mirović.

Újságírói kérdésre, miszerint egyes becslések szerint a közszférában dolgozók fizetésének és a nyugdíjaknak az emelése veszélybe sodorhatja a nagyberuházásokat az országban, Brnabić kiemelte, nem kíván becslésekbe bocsátkozni, hogy mekkora emelésre számíthatnak az érintettek, de miután kevesebb előkészített projektum van, mint amennyit az állami költségvetésből finanszírozni tudnának, a kettő nem akadályozhatja egymást.

Mirović is azt hangsúlyozta, hogy különféle tervdokumentációk elkészítésével igyekeznek készen állni arra, hogy a 10-es és a 11-es közúti folyosók után a tartomány számára nagy jelentőséggel bíró útvonalak kiépítéséhez költségvetési pénzekre pályázhassanak.