2024. április 20., szombat

A kis falvakba is jutott a csomagokból

Oromra és Horgosra is került az MNT könyvcsomagjaiból, melyet mindkét helyen nagy örömmel fogadtak. A javarészt házi olvasmányokat tartalmazó ajándékokat Nyilas Leonov Anita, a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke adta át csütörtökön a diákoknak és az intézmények vezetőinek.

Oromon, ahová most az ideiglenes szükségállapot miatt az oromhegyesi diákok is járnak, az egyik igazgatóhelyettes, Vajda Kinga köszönte meg a hiánypótló könyvcsomagot. Mint elmondta, az iskola számára nagy segítséget jelent a könyvadomány, mivel a házi olvasmányokból sosincs elég. Mivel a tóthfalui iskola is hozzájuk tartozik, három felé osztják majd az olvasnivalókat.

Horgoson Szekeres Valentin iskolaigazgató vette át a diákokkal együtt az ajándékokat, akinek véleménye szerint előrelépést jelent a küldemény, mivel ezáltal bővíteni tudják az állományt.

– Könyvtárunk éppen újítások elé néz, olyan, anyagi vonzatot nem követelő szépítéseket viszünk végbe, melyek által talán még nagyobb kedvvel mennek majd be diákjaink, hogy olvassanak. Hamarosan kialakítunk egy könyvszigetet is a legolvasottabb könyvekből, mellyel szeretnénk a diákjainkat arra buzdítani, hogy minél több könyvet vegyenek a kezükbe. Folyamatosan vannak új köteteink, de volt egy papírgyűjtő- és könyvakciónk, melynek során felújítottuk a meglévő könyvállományunkat.

Nyilas Leonov Anita elmondta, az akció célja, hogy segítsék felszerelni az iskolakönyvtárakat. Megítélésük szerint a házi olvasmányok és a szépirodalmi művek minden gyermek kezében megfordulnak.