2024. március 29., péntek

Bővül a szennyvízhálózat Törökbecsén

Huszonegymillió dinárból 2016 óta csaknem két km-nyi szennyvízcsatorna épült meg Törökbecse községben, jelenleg pedig egy 16 milliós beruházás van folyamatban a susányi vízgyűjtő területen – tudtuk meg az önkormányzat vezetőitől.

Saša Maksimović polgármester bejelentése szerint a község legkritikusabb pontjának számító városrész csatornahálózati fejlesztésére most a Nagyberuházási Igazgatóságnál is pályázik az önkormányzat, és ha sikerül megnyerniük ezt a 20 millió dináros támogatást, a susányi gondokat végleg meg tudják majd oldani.
– A problémát tetézi, hogy 15 éven át senki nem tisztította a csapadékelvezető csatornákat. Jelenleg a Komunalac Közvállalat végzi a teljes susányi vízgyűjtő terület iszaptalanítását, amivel hosszú távra megoldhatjuk ezt a problémát. Erre a községi költségvetésből biztosítottuk a pénzt, míg a szennyvízhálózat építésére – községi önrész mellett – a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárságtól érkezett pénz. Ha ezeket a munkálatokat befejezzük, már csak két kisebb párhuzamos utca marad hátra, amelynek problémáját saját erőből is meg tudjuk oldani, és ezt követően kerülhet sorra a község többi része. A szennyvíz- és csapadékelvezetők mellett a vízvezeték-hálózat fejújításán is dolgozunk majd – jelentette ki a polgármester.
Ivan Bošnjak, az Urbanizmus és Utak Közvállalat igazgatója elmondta: a susányi terület szennyvízhálózata a Vlada Kolarov utcai főkollektoron és a keresztutcák másodlagos hálózatán végzett munkálatok után készül el teljes egészében. Jelenleg a Miloje Čiplić és a Dositej utca a Jugoszláv Néphadsereg és Petőfi Sándor utca közti részén, valamint a Jovan Zmaj utca Népfront és a Petőfi Sándor utca közötti szakaszán folynak a munkálatok összesen 1840 méter hosszúságban. Ha elkészül a csatornarendszer, 160 háztartás számára válik lehetővé, hogy rácsatlakozzon a vezetékekre.