2024. április 24., szerda

Minden feltétel adva van a fejlődéshez

Több mint egymilliárd dinár jut az önkormányzatoknak

A Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság több mint 1 milliárd dinárral támogatja 21 vajdasági önkormányzat munkáját.

A szerződéseket Nedeljko Kovačević, a Nagyberuházási Igazgatóság igazgatója csütörtökön adta át az önkormányzatok képviselőinek a tartományi kormány épületében. Felhívta a jelenlévők figyelmét arra, hogy a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság újabb pályázati kiírása januárban jelenik meg.
Ezúttal az igazgatóság 602 millió dinárral járul hozzá az úthálózat korszerűsítéséhez. A vízellátás fejlesztésére 252 millió dinárt fordítanak, a helyi és regionális gazdaságfejlesztési törekvéseket pedig mintegy 208 millió dinárral segíti.
A sikeresen pályázókat Igor Mirović tartományi kormányfő is köszöntötte. Hangsúlyozta, hogy ideális esetben az önkormányzatok már holnap 8 órakor helyi szintű megbeszélést hívnának össze, és megkezdenék a munkát. Ezután ugyanis az önkormányzatokon áll, hogy milyen ütemben folytatják tevékenységüket, de ilyen módon már az idén elkezdődhetnének a munkálatok.
– Minden feltétel adva van a fejlődéshez, aminek elsősorban a polgárok érdekeit kell szolgálnia. Az önkormányzatokon áll, hogy pályáznak-e a következő körben is. Az új pályázati kiírás is ezt szolgálja. Célunk, hogy még az építkezési időszak kezdete előtt megteremtsük a szükséges feltételeket. Mindenképpen az önkormányzatoknak kell meghatározniuk a prioritásokat, amelyek elsősorban a további gazdasági fejlődést kell hogy szavatolják – mutatott rá Igor Mirović.
Dragan Tošić, Óbecse polgármestere kiemelte, hogy a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság több mint 25 millió dinárt ítélt oda az önkormányzatnak. Ennek köszönhetően a Miloš Crnjanski, Zsilinszky Endre, Csuka Zoltán és a Dosztojevszkij utcáknál található útkereszteződésnél körforgalmat alakítanak majd ki.
Đuro Žiga, Temerin polgármestere elmondta, hogy több mint 38 millió dinárt fordítanak egy gyalog- és kerékpárút kialakítására.
– A támogatásnak köszönhetően 3,8 km hosszan gyalog- és kerékpárút épülhet Temerin és a Jegricska Természeti Park Információs Központja között. Az említett kerékpárút elsősorban a helyi lakosság igényeit szolgálja majd, hiszen lehetőség nyílik különféle szabadidős programok megszervezésére, továbbá jelentősen hozzájárul a helyi idegenforgalom népszerűsítéséhez is. Az a célunk, hogy a következő időszakban minél széleskörűbben mutassuk be Temerin turisztikai látványosságait és kínálatát – tette hozzá Đuro Žiga.