2024. április 25., csütörtök

Magyarkanizsára is megérkeztek az ajándékok

Az MNT, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Magyar Kormány Miniszterelnökségének Nemzetpolitikai Államtitkárságának jóvoltából a magyarkanizsai Ady iskola is részesült abból az ajándékcsomagból, melyet a gyermekhét és a könyvhónap alkalmából osztottak ki 77 település 111 iskolájában.

Szerdán reggel az általános iskolában Perpauer Attila, a Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottságának elnöke adta át a házi olvasmányokat és szépirodalmi műveket, valamint az interaktív táblát is tartalmazó ajándékot.

Lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy Magyarkanizsára alsósok és felsősök számára összeállított csomagot hoztak.

– A legszükségesebbeket próbáltuk kiválasztani minden iskola számára. Magyarkanizsára túlnyomórészt házi olvasmányokat hoztunk, valamint egy interaktív táblát. Tizenegy általános iskola közül az Ady az egyik, mely táblát is kapott. Ez a 2015-ös szakiskolák évéhez kapcsolódó programsorozat következő fordulója, mely azért fontos, mert az általános iskolák azok, melyek a szakiskolákba is irányítják a gyerekeket. A táblákat már felszereltük, és nagyon fontosnak tartjuk, hogy ezáltal meglegyen a kapcsolat az általános és szakiskolák között, ezt támogatja az MNT is. Figyelembe vettük az iskolák felszereltségét, és ez alapján döntöttünk, melyik magyar tannyelvű iskolák kaphatnak táblát.

Bíró Edit igazgatónő az ajándékcsomagok láttán kifejezte örömét, és elmondta, hogy a házi olvasmányokból mindig hiány van, a táblának pedig mindannyian külön örülnek.

– Eddig egy interaktív táblával dolgoztunk, ezért a pedagógusaink felkészülten várták a következőnek a megérkezését. Erre most került sor, mindannyiunk örömére, amiért nagy köszönettel tartozunk a támogatóknak.