2024. április 25., csütörtök

Kutyák a főszerepben

Nemzetközi kutyakiállítás a vásártéren

Szeptember 30-án megtartották a XII. Nemzetközi Kutyakiállítást a topolyai vásártéren.

Topolya község legszebb kutyái: mopsz, weimari vizsla és doberman (Sihelnik Ágnes felvétele)

Topolya község legszebb kutyái: mopsz, weimari vizsla és doberman (Sihelnik Ágnes felvétele)

A rendezvényt a topolyai Ebtenyésztők Egyesülete szervezte, és korábban elmondták, hogy a kiállításra mintegy 400 kutyát várnak, nemcsak Szerbiából, hanem más országokból is. Összesen 472 kutyát neveztek be több mint 100 fajtából.

A rendezvényre a kellemes őszi napsütéses időben valóban szép számban gyűltek össze kutyatartók és -tenyésztők, hogy bemutassák kedvenceiket. Az egészen kis termetű kutyáktól a nagy testűekig, rövid és hosszú szőrű társaikon át sokféle kutya képviseltette magát. A kiállításra nemcsak Szerbiából, hanem a szomszédos országokból, sőt Angliából is érkeztek résztvevők. Nemcsak kutyatartók érkeztek azonban, hanem árusok is, kutyaeledelt, kutyatartáshoz szükséges eszközöket, gumicsontot, labdát, játékokat vásárolhattak kedvenceiknek az érdeklődők. Emellett cukrásztermékek és kürtős kalács is szerepelt a kínálatban.

A kutyákat a nap folyamán nemzetközi bírálóbizottság pontozta. A szabályzatnak megfelelően bírálták el a kutyák küllemét, vagyis a fajtának megfelelő külső jegyeket, az állatok tartását, mozgását is figyelembe vették. Az ebek minősítése 10 és 14 óra között zajlott, majd kezdetét vette a díjak kiosztása. A szokásos kategóriák mellett kiválasztották Topolya község legszebb kutyáit is. A dobogó harmadik fokára egy mopsz, a másodikra weimari vizsla, az elsőre pedig egy doberman került. A díjakat a szervezők nevében Tölgyesi Huba adta át a község legszebb kutyáinak és gazdáiknak.