2024. április 18., csütörtök
VÍZILABDA – BL-SELEJTEZŐK

Továbbjutott az OSC és a Crvena zvezda is

A hétvégén megrendezték a vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjének második körét. A csapatokat négy négyes csoportba sorolták, s minden kvartettből az első két csapat jutott tovább. Az OSC Budapest csapata saját közönsége előtt lett második, miután az utolsó fordulóban drámai csatában vereséget szenvedett a Marseille-től. A Crvena zvezda a nagyváradi csoportban végzett az első helyen, hiszen az egymás elleni találkozójukon legyőzte az azonos pontszámmal rendelkező Szintezt.

Eredmények, E csoport (Zágráb), 1. forduló: Volgograd–Jadran 7:5, Mladost–Duisburg 21:4, 2. forduló: Mladost–Volgograd 6:6, Jadran–Duisburg 19:5, 3. forduló: Volgograd–Duisburg 14:5, Mladost–Jadran 7:12. A csoport végeredménye: 1. Volgograd 7, 2. Jadran 6, 3. Mladost 4, 4. Duisburg 0 pont. F csoport (Budapest), 1. forduló: OSC Budapest–Glyfada 19:7, Napoli–Marseille 11:11, 2. forduló: Napoli–OSC Budapest 7:11, Marseille–Glyfalda 13:10, 3. forduló: Glyfalda–Napoli 8:11, OSC Budapest–Marseille 7:8. A csoport végeredménye: 1. Marseille 7, 2. OSC Budapest 6, 3. Napoli 4, 4. Glyfada 0 pont. G csoport (Sabadell), 1 forduló: Brescia–Utrecht 23:2, Sabadell–Mornar 8:3, 2. forduló: Mornar–Brescia 8:10, Sabadell–Utrecht 13:7, 3. forduló: Utrecht–Mornar 7:11, Sabadell–Brescia 12:13. A csoport végeredménye. 1. Brescia 9, 2. Sabadell 6, 3. Mornar 3, 4. Utrecht 0 pont. H csoport (Nagyvárad), 1. forduló: Vouliagmeni–Szintez 7:10, Oradea–Crvena zvezda 6:3, 2. forduló: Szintez–Crvena zvezda 8:10, Oradea–Vouliagmeni 5:8, 3. forduló: Crvena zvezda–Vouliagmeni 6:5, Oradea–Szintez 8:9. A csoport végeredménye: 1. Crvena zvezda 6, 2. Szintez 6, 3. Vouliagmeni 3, 4. Oradea 3 pont.

Nehéz sorsolás az Európa-kupában

Az olaszországi Ostiában ismertették a jövő évi Európa-kupa csoportbeosztását a férfi és a női vízilabda-válogatottak számára. A sorsolás szeszélye folytán a szerb válogatott az igen erős B csoportba került, ahol a legnagyobb riválisai a görögök és a horvátok lesznek. A magyar férfiválogatott az A csoportban szerepel majd, itt az ellenfelek közül a spanyolok lehetnek veszélyesek. A férfiaknál a 14 válogatottat három csoportba sorolták, a mérkőzéseket február 15-e és 18-a között rendezik meg. Az A és a B csoportból az első három, a C csoportból az első két helyezett jut be az április 5-e és 8-a között megrendezendő nyolcas döntőbe. A nőknél a kilenc válogatott két csoportban február 1-je és 4-e között mérkőzik meg egymással, és mindkét csoportból az első három helyezett jut be a március 23-a és 25-e között rendezendő hatos döntőbe. A dicsőség mellett a legjobb válogatottak anyagi juttatásban is részesülnek: az aranyérmes csapat húszezer, az ezüstérmes tizenötezer, a bronzérmes ötezer euróval gazdagodik

A csoportbeosztás, férfiak, A csoport (Magyarországon): Magyarország, Spanyolország, Franciaország, Románia, Grúzia. B csoport (Horvátországban): Szerbia, Görögország, Horvátország, Hollandia, Törökország. C csoport (Olaszországban): Montenegró, Olaszország, Oroszország, Németország.

Nők, A csoport (Spanyolországban): Hollandia, Spanyolország, Oroszország, Franciaország, Horvátország. B csoport (Görögországban): Magyarország, Olaszország, Görögország, Németország, Törökország.