2024. április 19., péntek

Több mint 20 halálos és száznál több sebesült áldozata van a támadásnak

A rendőrség lelőtte a támadót a Mandalay Bay Hotel és Kaszinó 32. emeletén

Több mint 20 halálos és több mint száz sebesült áldozata van a Las Vegas-i fegyveres támadásnak - jelentette be a város seriffje hétfő hajnali sajtótájékoztatóján.

Fotó: Beta/AP

Fotó: Beta/AP

A rendőrség lelőtte a támadót a Mandalay Bay Hotel és Kaszinó 32. emeletén, ahonnan előzőleg automata fegyverrel lőtt a szállodával szemben megrendezett szabad téri koncert nézőire - tette hozzá egy rendőrségi szóvivő.
A tettes a városban lakott, és bár a rendőrség úgy gondolja, tettét egyedül követte el, és nem tartozott egyetlen szélsőséges szervezethez sem, köröznek egy nőt, aki vele együtt utazott az incidenst megelőzően. A szóvivő azt mondta: a hatóságoknak egyelőre fogalmuk sincs arról, hogy mi lehetett a tettes indítéka. Keresnek két gépkocsit is, amely a támadóé volt.
2016 júniusa óta, amikor egy dzsihadista fegyveres egy orlandói éjszakai klubban lelőtt 49 embert, ez volt a legtöbb halálos áldozatot követelő támadás az Egyesült Államokban.
A rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy a halálos áldozatok száma növekedhet, hiszen a sebesültek közül 14-nek válságos az állapota.