2024. március 29., péntek

Újra parlamenti választások?

Mihajlović: Még nem tárgyaltak a belgrádi helyhatósági és a parlamenti választások összevonásáról

A belgrádi helyhatósági választásokat, egyes hírforrások szerint, december elején tartják meg. Szárnyra keltek azonban olyan hírek is, melyek szerint ugyanakkor előrehozott parlamenti választásokra is sor kerül, ezt a hírt azonban Zorana Mihajlović kormányfőhelyettes, a Szerb Haladó Párt vezetőségének tagja nem erősítette meg. Kiemelte, nem tárgyaltak még a helyhatósági és a parlamenti választások összevonásáról.

Mihajlović elmondta, először párton belül kell erről tárgyalniuk, és csak utána tudnak valamit a közvélemény elé tárni.

Az újságírók azon felvetésére, hogy szétesőben van Brnabić kormányának csapatszelleme, Mihajlović annyit mondott, ez nem igaz állítás, a kormány tagjai együttműködnek, annak ellenére hogy egyes esetekben eltérőek a vélemények. A kormányfő szerint ez csak jót hoz a kormány munkájában.

Ana Brnabić kormányfőnek is feltették a kérdést az esetleges előrehozott parlamenti választásokról, erre a kormányfő azt válaszolta, hogy a szerbiai kormány nem fél az esetleges előrehozott választásoktól, hiszen véleménye szerint kormánya mandátumának az első 100 napjában jól dolgozott, és ő elégedett az elért eredményekkel.