2024. április 24., szerda

Babos hetedik döntője

Mint előző két meccsén, Babos Tímea a taskenti elődöntőben is nagyszerűen játszott, alig több, mint egy óra alatt győzte le a fehérorosz Arina Szabalenkát, és kiharcolta pályafutása 7. döntőjét, amelyben a negyedik serleget veszi célba. Babos ellenfele ma az ukrán Katerina Bondarenko lesz, aki tegnap előbb a japán Kurumi Narát, majd az orosz Vera Zvonarjovát győzte le. Ebből adódik, hogy az előző napon félbeszakított meccs folytatásán Aleksandra Krunić nem járt sikerrel Zvonarjova ellen. Babos és Bondarenko 1:1-re állnak, mindkét meccsüket 2015-ben játszották. A tegnapi győzelem a magyar teniszezőnek haladást biztosított a ranglista 43. helyére, a serleg elnyerése pedig még három pozíció javítást jelentene.

Nem sokkal Krunić veresége után a csengdui negyeddöntőben búcsúzott Dušan Lajović, akinek a japán Juicsi Szugita ezúttal túl kemény diónak bizonyult.

Györe László Rómában rendkívül gyönge napot fogott ki, és a negyeddöntőben sima vereséget szenvedett a spanyol Roberto Carballestől. A zentai játékos ötször adta le az adogatást, és csak egyszer – a második játszmában 0:4 után – nyerte el ellenfele kezdőütését.

Tegnap még pályán volt Filip Krajinović, Fucsovics Márton, Gálfi Dalma, Balázs Attila és Dejana Radanović.

Vuhanban tovább tart az ausztrál Ashleigh Barty tündérmeséje. Barty tegnap a Roland Garros bajnoknőjét, a lett Jelena Osztapenkót is legyőzte, aki viszont előző nap a világelső Garbiñe Muguruzát búcsúztatta. Barty, aki 37. helyezettként érkezett a kínai tornára, már a legrosszabb esetben is 23. lesz, ma pedig 3. döntőjét vívja vagy a francia Caroline Garcia, vagy pedig a görög Maria Szakari ellen. A 21 éves ausztrál az idén Birminghamben elveszítette, Kuala Lumpurban pedig megnyerte a serlegmeccset.