2024. április 16., kedd
EURÓPA-LIGA

Győzelem az 1989-es csapat tiszteletére

Felemás szerb mérleg az El 2. fordulójában

„Nagyon jól fel tudtunk készülni a mérkőzésre. Az első félidőben minden jól ment, de később a Köln változtatott a felállásán, és letámadott bennünket. De mi jól védekeztünk. Kitartottunk, mert a bátraké a szerencse, és mert a fiúk magukért és a rajongókért is nyerni akartak” – nyilatkozta büszkén Vladan Milojević, a Crvena zvezda vezetőedzője azt követően, hogy a belgrádi csapat Kölnben verte minimális eredménnyel német ellenfelét.

Richmond Boakye (jobbról) gólja döntött Kölnben (Fotó: Beta/AP)

Richmond Boakye (jobbról) gólja döntött Kölnben (Fotó: Beta/AP)

Az edző azt is kijelentette, bebizonyosodott, hogy a német lapok tévedtek, amikor a szerb szurkolók várható viselkedéséről írtak. „Kiváló hangulatú meccset játszottunk. Tisztelem a csapatunk történelmét, Mrkela sportigazgatónk játszott 1989-ben, amikor kikaptunk a Kölntől az UEFA-kupában. Az akkori csapatnak ajánlom a sikerünket” – mondta még a szakember.

A Zvezda Richmond Boakye góljával, fél óra játék után szerezte meg a vezetést az előzetesen esélyesebbnek tartott csapat otthonában, s a teljes első játékrészben tartani tudta a Budesligában edződő Köln ritmusát. A fordulást követően a német csapat megrázta magát, s ahogy Milojević edző is utalt rá, nagy nyomás alá helyezte a Zvezdát, de a szerbek végig ki tudtak tartani, s megőrizték minimális előnyüket.

„Túl gyorsan veszítettük el a labdákat a második félidőben” – jelölte meg csalódottan a vereség okát Miroslav Đukić, a Partizan trénere, miután a klub Belgrádban félidei 2:0-s vezetésről kapott ki 3:2-re a Dinamo Kijevtől. A fekete-fehérek az első játékrész hajrájában Ožegović és Tawamba találataival magabiztos előnyt tudtak kialakítani, de a negyedórányi szünetet követően mintha másik hazai csapat lépett volna ki a pályára. Moraes büntetőgóljával kezdett a Kijev visszajönni a meccsbe, s a találat még inkább elbizonytalanította a Partizant. Az egalizáló ukrán gólt Bujalszkij lőtte be, míg a fordítást a duplázó Moraes érte el a szerbek széteső játékát kihasználva.

„Kiváló első és katasztrofális második félidőt produkáltunk. A bekapott büntetőgól után mintha nem lettünk volna a pályán. Másik Partizan játszott, minden megváltozott. Minden labdát elvesztettünk, és labda nélkül nem lehet mérkőzést nyerni…” – mérlegelt keserűen Đukić.