2024. április 25., csütörtök

A Vándor Bábszínház új előadása

Közszemlére teszik munkáikat és üzeneteiket a diákok (Góbor Béla felvétele)

Közszemlére teszik munkáikat és üzeneteiket a diákok (Góbor Béla felvétele)

A Megy a Gí-Gá világgá... című előadást ma, pénteken, szeptember 29-én délután 5 órakor mutatja be a temerini Vándor Bábszínház a Tájházban. A bemutatónak most is lesznek a közönség soraiban meghívott vendégei. Az idén az elsősök és tanítóik láthatják elsőként a Vándor Bábszínház nyolcadik előadását. Az idei ajánlat egyik vezérfonala a játék, ezért a bemutató napján más aktivitásokkal is készültek a bábosok, melyekhez a TAKT és a Szirmai Károly MME képviselőit hívták segítségül. Bemelegítésképp a Tájház udvarán szabadtéri csoportjátékok, majd az előadás után népi gyermekjátékok szórakoztatják a közönséget. A rendezvény zárt körű.

Az előadással Kodály Zoltán születésének 135., halálának 50. évfordulójára emlékeznek meg.

Tízéves a Dalárda

Szeptember 30-án 19 órakor a temerini színházteremben a Dalárda férfikórus 10 éves jubileuma alkalmából ünnepi hangversenyt rendez a Szirmai Károly MME. Fellépő vendégkórusok: a csókai Csalogány asszonykórus, az óbecsei Dúdoló asszonykórus, az óbecsei Botra férfikórus, a mórahalmi, solti és soltvadkerti barátaik, a temerini Kéknefelejcs citerazenekar és az asszonykórus.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak a rendezvényre. A belépés díjtalan.

Európai örökség napja

Az Európa Tanács kezdeményezésére a tagországok részvételével 1991 óta minden év szeptemberében megrendezésre kerül az európai örökség napok elnevezésű program. Ma már a kontinens szinte minden országa kitárja öröksége kapuit a nagyközönség számára. Ez történt tegnap Temerinben is a községi idegenforgalmi szervezet jóvoltából, aminek során tanítóik és az önkormányzat képviselőinek kíséretében diákok látogattak el a régi Szécsen-parkba, ahol a gyerekeket műhelymunka keretében örökségünk megőrzésével kapcsolatos képzőművészeti alkotásaikat és üzeneteket tették közszemlére az öreg fák között. A megmozdulás lényege az Európában élő népek identitástudatának megőrzése és a kulturális örökség megismertetése. A régi parkról, amely a XVII. század végén és a XIX. század elején, a csatornaépítész Kis József tervei alapján, francia kastélykertek mintájára, a Szécsény család kastélya körül alakult ki, Törteli László díszkertész mondott ismertetőt.