2024. március 29., péntek

Vállalkozók kiállítása Nagybecskereken

Nagybecskereken, a hétvégén, ZR-BIZNET néven egy új gazdasági rendezvényt tartanak, amely valójában az Inocoop innovációs, kooperációs és vállalkozói kiállítás nyomdokaiba szeretne lépni.

Az Inocoop rendezvényt húsz évvel ezelőtt szervezték meg először. Hagyományosan a Sörnapok kísérőrendezvényeként tartották meg és idővel nemzetközi jelleget öltött. Az idén azonban nem sikerült megszervezni.
A Szerbiai Munkáltatók nagybecskereki képviselőinek és Nagybecskerek város önkormányzatának a közös szervezésében most egy új rendezvényt indítanak útjára, amely remélhetőleg idővel úgyszintén hagyományossá válik majd. A szervezők közölték, hogy a Medison sportcsarnokban több mint hatvan kiállítója lesz a rendezvénynek. Az esemény alkalmazkodik az új gazdálkodási követelményekhez és megpróbálja összehozni a vidéken dolgozó vállalkozókat. A cél többek között az, hogy közös fellépésre késztessék őket más piacokon. Sikeresek csak akkor lehetnek, hogyha összefognak.
A vállalkozók számára előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket szerveznek, a polgárok részére pedig a kisiparosok és a vállalkozók szerveznek kiállítást, melyen a kisiparosok által készített termékek mellett megtekinthetik a gépkocsi-szalonok kínálatát is.
A rendezvény célja pedig elsősorban az, hogy a vállalkozók megismerjék egymás munkáját és termékeit. Elsősorban a közép-bánáti vállalkozóknak kínál bemutatkozási lehetőséget, de a szélesebb régióból is várják a kiállítókat.
A rendezvényt kétnaposra tervezték, pénteken és szombaton tartják meg a Medison sportcsarnokban.