2024. április 23., kedd

Fokozódott érdeklődés a vajdasági piac iránt

Az Észak-európai Üzleti Szövetség képviselői a tartományi kormányban

Igor Mirović tartományi kormányfő csütörtökön Újvidéken fogadta Pertti Ikonent, Finnország szerbiai nagykövetét, valamint az Észak-európai Üzleti Szövetség (ÉÜSZ) tagjait. Az Észak-európai Üzleti Szövetség magába foglalja azokat a dániai, finnországi, norvégiai, izlandi és svédországi vállalatokat, amelyek Szerbia piacán is üzletelnek.

vojvodina.gov.rs

vojvodina.gov.rs

A megbeszélés az ÉÜSZ-vállalatok és a hazai cégek közötti kapcsolatépítésre irányult. Szó volt arról is, hogy az említett üzleti szövetség tagjai még nagyobb szerepet vállaljanak a vajdasági piacon.
A tartományi kormányfő elmondása szerint a találkozó megfelelő alkalom volt arra, hogy komolyabban érintsék a gazdasági együttműködés, valamint az üzleti kapcsolatok kérdését.
– A gazdasági mutatók kifejezetten jók a tartományban, jelentősen csökkent a munkanélküliek száma, a kivitel is egyre nagyobb, az idelátogató turisták száma pedig a múlt év óta 10 százalékkal emelkedett – hangsúlyozta Igor Mirović, és elégedettségét fejezte ki, hogy egyre több vállalkozó látogat el Vajdaságba.
Pertti Ikonen bemutatta az Észak-európai Üzleti Szövetség tagállamait és vállalatait. Hangsúlyozta, hogy az észak-európai országok támogatják Szerbiát európai uniós csatlakozási folyamatában, és a vállalatok érdekeltek a szerbiai piacon történő befektetések iránt.
Jasmina Vignjević, az Észak-európai Üzleti Szövetség igazgatóbizottságának elnöke kiemelte, hogy a tagállamok vállalatai számára a befektetésen kívül különösen fontos az, hogy hasznot kovácsoljanak a különböző helyi önkormányzatok számára.
A találkozón jelen volt Đorđe Miličević tartományi kormányfőhelyettes, Ognjen Bjelić régiófejlesztési, régióközi együttműködési és helyi önkormányzati titkár, valamint az ÉÜSZ-vállalatok igazgatói és képviselői.