2024. április 24., szerda
EURÓPA-LIGA

Đukić: Európa nem bocsát meg

Kölnben lép pályára ma 19 órakor a Crvena zvezda csapata az Európa-liga csoportkörének 2. fordulójában. Vladan Milojević együttese egy hazai, BATE Boriszov elleni döntetlen után – amellyel a teljes csapat és vezetősége is elégedetlen volt – a javítás szándékával utazik Németországba, s erre jó esélye is lehet, hiszen a német rivális borzalmas szezonrajtot vett a Bundesligában: első hat meccséből mindössze egy gól nélküli találkozón szerzett pontot a legutóbbi fordulóban, egyetlen adott gól mellett 13-at kapott, s a tabella utolsó helyén rostokol. Természetesen nem zárható ki, hogy a Köln az európai porondra tartogatja erejét, de a rossz bajnoki forma ritkán bizonyul jó előjelnek a nemzetközi kupákban. A Zvezdát egyébként 5000 szerb szurkoló kísérheti el a német városba.

A Zvezda ezzel szemben toronymagasan vezeti a Szuperligát, egyetlen gólt kapott tíz forduló alatt, és már 24-et lőtt – legeredményesebb játékosa az új szezonban Aleksandar Pešić, de Mitchell Donald és Richmond Boakye góljaira is számíthat Milojević edző.

Nehéz mérkőzés vár ránk a Dinamo Kijev ellen, papíron ők a csoport favoritjai. Tekintélyes csapattal nézünk szembe, de ez is kiváló esélyt kínál, hogy jó eredményt érjünk el, és három pontot szerezzünk. 90 percig koncentrálnunk kell, Európa nem bocsájtja meg a hibákat” – számolt be várakozásairól Miroslav Đukić, a Partizan vezetőedzője, akinek csapata az ukrán Dinamo Kijevet látja vendégül ma 21.05-től. Az 1. fordulóban a hazai csapat a svájci Young Boys otthonában ért el nagy sikert jelentő döntetlent, míg a Kijev a Skënderbeu ellen félidei bukás után fordította meg első csoportmeccsét. A belgrádi fekete-fehérek üres lelátók előtt kényszerülnek fogadni az egyik legnagyobb ukrán alakulatot, hiszen az UEFA nyári döntése értelmében a Partizannak két hazai európai meccsét kell szurkolók nélkül megrendeznie. „Furcsa mérkőzések az ilyenek – utalt a tréner többek között a Videoton elleni, belgrádi El-kvalifikációs összecsapásra. – Nincs választásunk, de nagyon remélem, hogy ez lesz az utolsó ilyen alkalom, és megtanuljuk a leckét.”

Kérdéses Vladimir Stojković, a Partizan régi-új, bravúros formában védő kapusának mai játéka. A rutinos hálóőrről Đukić kijelentette, kedden nem edzett, de szerdán már ott volt a csapattal, és közvetlenül a mérkőzés előtt dől majd el, harcra fogható lesz-e.