2024. április 25., csütörtök

Bognár Nóra ezüstérmes a Balkán-bajnokságon

Bognár Nóra, a szabadkai Spartacus Hegymászóklub sportmászószakosztályának tagja ezüstérmet nyert a Szkopjéban megrendezett Balkán-bajnokságon. A kiváló versenyző a 18 éven aluliak mezőnyében nehézségi mászásban végzett a második helyen a török, görög, bolgár, macedón és szerbiai sportolók alkotta rendkívül erős mezőnyben. A szerbiai válogatott Bognár ezüstje mellett még öt érmet nyert: a zimonyi Milena Casetta az 1., a niši Bratislav Simović a 2., az ugyancsak niši Ilija Stanković és Darina Žikić, valamint az užicei Matej Knežević pedig a 3. helyen végzett.

A Spartacus Jégkorongklub korosztályos csapatai több magyarországi tornán vettek részt a hétvégén. Az U8-as csapat a Budapesten megtartott, C kategóriás idénynyitón lépett jégre, ahol a szabadkaiak mérlege három győzelem és egy vereség. Uroš Brestovac és Aleksandar Kolarić csapata a Gepárdokat 4:0-ra, az ESMTK-t 3:2-re, a Tatai Tigriseket pedig 7:2-re győzte le, a döntőben azonban 5:2-es vereséget szenvedett a Nyugati Eszkimók együttesétől. A Spartacus a következő összeállításban szerepelt: Filip Poljaković, Novak Popov, Ognjen Krstin, Matija Iveljić, Luka Anđelković, Ramona Gladić, Dunja Lukić, Szabó Rácz Emil, Nagy Strahinja, Márton Erik, Kovács Nina.

Az U10-es csapat szintén a budapesti tornán szerepelt, a B kategóriában. A csapat mindhárom mérkőzését megnyerte, a Kaposvárnál 3:2, az Ajkai Óriásoknál 7:0, az UTE B csapatánál pedig 5:4 arányban bizonyult jobbnak. Az U10-es csapat a következő összeállításban szerepelt: Mihajlo Milenković, Bem Karlo, Vanja Temunović, Ognjen Penava, Gubicsák Leon, Relja Brestovac, Mihajlo Benčić, Filip Milodanović, Nikola Kujundžić, Márton Leon, Stefan Miladinović, Andrej Nimčević, Antonija Mandić.

A 14 éven alattiak együttese a magyar B1-es bajnokságra való selejtező dunaújvárosi tornáján szerepelt. Az acélvárosban a Spartacus és a Kiskőrös közös csapata a belgrádi Partizan együttesével mérkőzött meg, és egy dinamikus mérkőzésen 5:4-es vereséget szenvedett. A szabadkai–kiskőrösi csapat a fekete-fehérek elleni eredménytől függetlenül kvalifikálta magát a B1-es bajnokságba, ahol mintegy harminc mérkőzést játszanak majd a 2017/18-as idényben. A magyar bajnokság mellett a csapat a szerb bajnokságban is indul. A következő szabadkai játékosok szerepeltek a vegyes csapatban: Szabó Rácz Albert, Luka Kostić, Kis Matej, Szabó Rácz Maxim, Petar Pećerić, Aleksandar Antonijević, Fehér Bálint, Fehér Csongor, Sándor Dávid, Aleksa Vučić, Kuntić Dávid, Slaven Pećerić.

Az U12-es és az U16-os együttes a hétvégén nem játszott egy tornán sem, ők Kiskőrösön két és fél órás edzéssel készültek a rájuk váró mérkőzésekre.