2024. április 18., csütörtök

Lelőtték a kézigránátost

A kraljevói férfi egy emberekkel teli házat robbantot volna fel

A kraljevói rendőrség lelőtte azt a férfit, aki szerda este azzal fenyegetőzött, hogy kézigránátot robbant fel egy emberekkel teli házban. Ugyanez a férfi korábban a rendőrállomásra akart kézigránátot dobni, legalábbis ezzel fenyegette meg a hatóságokat. D.J. (1985) az ezt megelőző napokban feltehetőleg több minősített rablást is elkövetett.

A férfit azt követően kezdték el keresni, hogy a rendőrállomás felrobbantásával fenyegetőzött. A rendőrök mobiltelefonján hívták fel és megpróbálták rábeszélni, hogy önként adja fel magát, próbálkozásuk azonban nem járt sikerrel. A hatóságok végül megtalálták a házat, ahol a gyanúsított rejtőzködött. A házban tíz személy tartózkodott, egyikük egy tizennyolc hónapos kisbaba, valamint másik négy kisgyermek. A gyanúsított tizenöt éves partnere is ebben a házban volt.

Mivel D.J. nem állt el abbéli szándékától, hogy a házban dobja el a kézigránátot, a rendőrök kénytelenek voltak erőszakkal behatolni a házba. A férfi állítólag éppen eldobni készült a kézigránátot, amikor az egyik rendőr lelőtte. A gyanúsított a helyszínen életét veszítette.