2024. április 25., csütörtök

Györe pompás győzelme

Azt követően, hogy szeptember 5-én Genovában legyőzte az olasz Di Nicolát, Györe László zsinórban három meccset veszített, s félő volt, hogy a sorozat tegnap is folytatódik, hisz a római challenger 1. fordulójában az egykor a legszűkebb élmezőnybe sorolt, tapasztalt spanyol Nicolas Almagro állt a háló túloldalán. A pszichikailag jól felkészített Györe azonban fittyet sem hányt a fogadóirodák által javasolt szorzókra és ellenfele tekintélyére, mindössze 63 perc játék után pazar győzelmet aratott. Györe négyszer nyerte el Almagro kezdőütését, annak egyetlen breaklabdáját pedig hárítani tudta. Györének egyetlen adogatási hibája sem volt, saját adogatásán csak hét pontot engedélyezett, és a 2. fordulóban az olasz Salvatore Carusoval játszik, akit a közelmúltban Fucsovics Márton és Filip Krajinović is könnyen le tudott győzni.

Filip Krajinović a római 1. fordulóban egy órát sem pazarolt a szlovák Jozef Kovalikra, és a 2. fordulóban az olasz Gian Marco Moronival mérkőzik, akit a múlt héten Santa Margheritában Miomir Kecmanović simán legyőzött.

Az orleansi challengeren Fucsovics Márton két rövidítésben győzte le a lengyel Jerzy Janowiczot, a 2. fordulóban pedig a kazah Alekszandr Bublikkal játszik. A szerbiai Danilo Petrović az ismeretlen francia Corentin Denollyvel játszott, s könnyen nyert. Következő ellenfele az 5. kiemelt orosz Andrej Kuznyecov.

Aleksandra Krunić Taskentban ott folytatta, ahol szombaton Kvancsuban abbahagyta. A csak 163 centiméter magas szerbiai két játszmában nyert az 1. fordulóban a múlt héten Szöulban elődöntős holland Richel Hogenkamp ellen, és a második körben a ranglistán 113. szlovák Jana Čepelovával találkozik, akit négy éve egy nagyszombati ITF-tornán legyőzött. Krunić tegnap már az első játékban öt breaklabdához jutott, ezeket a holland még mentette, és csak a rövidítésben bukott el. A második játszmában már szóhoz jutott, hisz Krunić háromszor is elnyerte az adogatását. Ugyanott Babos Tímea könnyedén verte a svéd Johanna Larssont, így a 2. fordulóban a cseh Denisa Allertovával találkozik. Ez lesz az első meccsük.

A kínai Csengduban Dušan Lajović rutinosan nyert a spanyol Adrian Menendez ellen, a 2. fordulóban azonban a második kiemelt spanyol Albert Ramosszal játszik, aki ellen 0:2 a mérlege. Legutóbb tavaly a riói olimpián játszottak, s Lajović vezetett, de sérülés miatt feladta. Ugyanott Viktor Troicki az 1. fordulóban elbukott.

A vuhani női tornán Sloane Stephens kudarca után folytatódott a meglepetések sorozata, hisz kiesett Simona Halep, Petra Kvitová, Caroline Wozniacki és Szvetlana Kuznyecová. A kínai tornán Garbine Muguruza világelsőségét így már csak Karolina Plišková veszélyezteti.