2024. április 18., csütörtök
REFORMÁCIÓ 500

Jótékonysági futás indult Kárpátaljára

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere részvételével 500 kilométeres jótékonysági futás indult kedd reggel a főváros XVI. kerületéből Kárpátaljára. Az akcióval a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza a nagydobronyi Irgalmas Samaritánius Református Gyermekotthon lakóit segíti adományokkal, egészségügyi szűréssel.

Balog Zoltán az első sorban fut (Fotó: MTI)

Balog Zoltán az első sorban fut (Fotó: MTI)

„Kárpátalja egyszerre van nagyon messze és közel is hozzánk, különösen most, amikor az ott élő magyarok oktatását korlátozni próbálják. A reformáció lelki, a futás testi felüdülést nyújt, mindkettő közösséget teremt. Azt kívánom, hogy a bethesdások sikeresen eljussanak a Vereckei-hágóig és a csodálatos nagydobronyi gyermekotthonig, ahol az ott dolgozók nagyszerű munkát végeznek az elhagyott árvák nevelésében” – mondta az indulásnál az emberi erőforrások minisztere, az esemény egyik fővédnöke.

A Bethesda kórház futóit a gyermekotthonban Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége fogadja szeptember 29-én, a szakemberek a helyszínen száz gyermek egészségügyi szűrését végzik el. Az akcióhoz rajzpályázat kapcsolódik, a nyertes az osztályával három napot tölthet el Kárpátalján. Az 500 kilométeres futás, a célba érkezés után adományokat adnak át, és a nagydobronyi otthonban hatvan leánygyermekének szűrését, valamint a ráti katolikus otthon lakóinak szűrését végzik el.