2024. április 25., csütörtök

Legvásároltabb autómárkák Szerbiában

Továbbra is a legkeresettebbek a Fiat, a Škoda és a Volkswagen gépkocsik

A szerbiai gépkocsipiacon – ami az új autókat illeti – továbbra is a legvásároltabb a kragujevaci gyárban előállított Fiat 500L gépkocsimárka. Az idei év első hét hónapjában összesen 2537 gépkocsi talált vevőre. A Cube team konzultációs iroda adatai szerint a Fiat gépkocsik eladási mutatóit nyomban követik a Škoda járművek. Ezekből az említett időszakban 2139-et jegyeztettek be. A harmadik legvásároltabb világmárka a Volkswagen, 1.854 kelt el belőle januártól júliusig.

A konzultációs iroda – amely tulajdonképpen a Szerbiai Gépkocsi-forgalmazók Egyesületének hivatalos partnere – kimutatása szerint a mögöttünk levő hónap az eladott gépkocsik tekintetében csupán a januári és a februári adatokat múlta felül, amit a nyaralási idénnyel magyaráznak. Egyébként a gépkocsieladások tekintetében a március és az április a legerősebb hónapok, ez az időszak ugyanis egybeesik a belgrádi autószalon megtartásával.

Érdekességként az is megemlíthető, hogy az idén volt egy olyan hónap, amikor egyetlen új gépkocsit sem regisztráltattak, viszont motorkerékpárból 561-et jegyeztettek be első ízben.

A motorkerékpárokat is beleértve az idén januártól augusztus végéig Szerbiában összesen 20 615 új járművet jegyeztek be.