2024. április 25., csütörtök
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Támogatás megújuló energiaforrásokra

Nenad Grbić tartományi energia- és építésügyi, valamint közlekedési titkár kedden Újvidéken több helyi önkormányzatból összesen 11 olyan közintézmény képviselőivel írt alá szerződést, amely két pályázaton jogot szerzett arra, hogy tartományi támogatással biomassza, illetve napenergia felhasználásával oldja meg a fűtést és a melegvíz-ellátást.

Grbić újságíróknak elmondta: napenergia felhasználására vonatkozó projektumok társfinanszírozását ezúttal hét szerződésben erősítették meg, a támogatás értéke összesen 14,5 millió dinár. Négy szerződés biomassza felhasználására vonatkozó projektumok tartományi támogatásáról szól, összesen 15,5 millió dinár értékben.
– Reméljük, folytatódik ez a gyakorlat, örülünk, hogy van érdeklődés titkárságunk pályázatai iránt, és a jövőben minél többet szeretnénk tenni annak érdekében, hogy nagyobb mértékben tudjuk hasznosítani a megújuló energiaforrásokat – mondta Grbić. Emlékeztetett: az Európai Unió arra kötelez bennünket, hogy a lehető legnagyobb arányban aknázzuk ki a megújuló energiaforrásokat, és pillanatnyilag az energia 27 százalékát ilyen forrásokból biztosítjuk.
A tartományi titkár reményét fejezte ki, hogy a most odaítélt eszközöket hatékonyan használják fel, majd arra kérte a közintézmények képviselőit, hogy a jövőben is kísérjék figyelemmel a titkárság pályázatait, és használják ki a kínálkozó lehetőségeket – közölte a tartományi kormány sajtóirodája.
@sz = n te