2024. április 19., péntek
FÉRFI BL

A Veszprém otthon, a Szeged idegenben nyert

Jelenet a veszprémi mérkőzésről (Fotó. Beta/AP)

Jelenet a veszprémi mérkőzésről (Fotó. Beta/AP)

Remekül sikerült magyar szempontból a férfikézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulója. Az előző idényben BL-bronzérmes Veszprém a Flensburgot fogadta az A csoport rangadóján, s kiválóan kezdve a találkozót, az első percekben háromgólos előnyt alakított ki. A németek azonban fokozatosan felvették a ritmust, és a szünetre mindössze minimális előnnyel ment a magyar csapat. Mi több, a forduló után a Flensburg – amely legutóbb 2001-ben egy negyeddöntős KEK-mérkőzésen tudott nyerni Veszprémben – átvette az irányítást, és időnként négygólos előnyben is játszott. A hajrára aztán – elsősorban Mikler Roland parádés védéseinek köszönhetően – a magyarok visszakapaszkodtak, és Nagy László (8 gól), illetve Lékai Máté (9) remek megoldásaival megnyerték a találkozót.

Idegenben gyűjtötte be első győzelmét a Szeged, amely a Zágráb vendége volt. A sikerre éhes magyar csapat az első fordulós nantes-i vereség után magabiztosan lépett a horvátok parkettjére, és már az első negyedóra után 5 gól körüli különbséget alakított ki – ennyivel is mentek pihenőre a felek. A fordulás után nem sokat változott a játék képe, a Szeged időnként már 7 gólos előnyt élvezett, amelyből végül 5-öt tartott meg, és magabiztos eredménnyel ünnepelt.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, A csoport: Vardar–Nantes 27:23, Barcelona–Kristianstad 31:29, Zágráb–Szeged 23:28. B csoport: Veszprém–Flensburg 28:27. C csoport: Elverum–Skjern 27:32, Dinamo Bukarest–Gorenje 26:27. D csoport: Csehovszkije Medvegyi–Montpellier 24:28.