2024. április 25., csütörtök

Cifra műhelymunka Nemesmiliticsen

Hagyományőrző gyerekprogramok a Vajdaságban a neve a győri székhelyű Cifra Műhely Közhasznú Kulturális Egyesület rendezvénysorozatának. A Cifra közösség tagjai már másodízben barangolnak Vajdaságban, ez alkalommal Bácsgyulafalvára, Bácskossuthfalvára, Bezdánba, Kishegyesre és Nemesmiliticsre látogattak el. A nemesmiliticsi Cica Maca óvodában a kétnyelvűség ellenére is nagy élmény volt az esemény a gyermekek számára, mondta Ódri Katalin óvónő. Az aprócska székek és asztalok, a temérdek játék és a mosolygós óvodások körébe szinte beleolvadtak a Műhely tagjai.

– Ez alkalommal nyolcan érkeztünk Vajdaságba, hogy: élő zene mellett, táncolva és kézműves foglalkozásokat tartva éltessük a gyermekek kreativitását, és szórakoztassuk őket minőségi programokkal – mondta Dési Gábor, a Cifra Műhely Közhasznú Kulturális Egyesület elnöke. A gyerekprogram több részből tevődik össze. Egyik szegmense az úgynevezett hangszersimogatás, amikor is az óvodások testközelbe kerülhetnek a régmúlt idők zenei eszközeivel. Az egyesület céljának tekinti a magyarság gazdag kulturális életének egy „cifra” szeletét megismertetni a fiatalabb generációkkal, mert tapasztalataik szerint igény mutatkozik rá.

– Egyfajta segítségnyújtás is ez számukra, iránymutatás, ami felé akár célszerű lehet elindulni – fűzte hozzá Dési Gábor.

A Cifra Műhely mostani körútja a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósulhatott meg.