2024. március 29., péntek

Krunić első döntője

Aleksandra Krunić tegnap is folytatta a US Openen elkezdődött szép sorozatát. Krunić a kantoni (Guangzhou) elődöntőben két játszmában győzte le a belga Yanine Wickmayert, ami első győzelme a negyedik egymás közötti meccsen, és kiharcolta pályafutása első döntőjét. A mai zárómeccsen Krunić ellenfele vagy a ranglistán 30. kínai Suhaj Csang, vagy pedig a 94. helyezett orosz Jevgenyija Rogyina lesz. A döntő további 22 ezer dollárt, még 100 ranglistapontot ér, és bejutást a legjobb 50 közé.

Garbiñe Muguruza (Fotó: Beta/AP)

Garbiñe Muguruza megerősítette élpozícióját (Fotó: Beta/AP)

Az első játszmában Krunić kétszer nyerte el a tapasztalt belga kezdőütését, és az sem hozta zavarba, hogy a második játszma elején ő adta le az adogatást. 0:2-ről 4:2-re fordított, azután újabb breaket váltottak, majd Krunić a saját adogatását nullára nyerte.

A Santa Margherita-i futures tornán Miomir Kecmanović elődöntős lett, Albuquerqueben pedig Jovana Jakšić kiharcolta a negyeddöntőt. A nap folyamán a szerbiai teniszezők közül még Viktor Troicki, Danilo Petrović és Dejana Radanović voltak érdekeltek.

Az erős tokiói női tornán a világelső Garbiñe Muguruza az elődöntőbe jutással még egy kicsit megerősítette az élpozícióját, a volt világelsők rangadóján pedig Angelique Kerber szoros csatában múlta felül Karolína Plíškovát.