2024. április 20., szombat
RÖPLABDA - XXX. NŐI EB

Győzelem a rajton

Szerbia válogatottja háromjátszmás – részeredményekkel 25:22, 25:16, 25:23 – győzelemmel kezdett az azeri–grúz közös rendezésű röplabda-Eb-n. Zoran Terzić kapitány lányai az első játszmát 13:15-ről fordították meg, a második játszma pedig egy pillanatra sem volt egyenrangúak küzdelme. A harmadikban Csehország csapata lelkesedéssel küzdött, 17:13-ra is vezetett, a hajrában azonban a szerb csapat fordított. Az Eb csaknem nagy meglepetéssel indult, a címvédő Oroszország csak 3:2-re nyert Ukrajna ellen.

A bronzérmet védő Szerbia ma a 2. fordulóban a két éve ezüstérmes, a tavalyi olimpián pedig negyedik Hollandiával találkozik. Magyarország az este Azerbajdzsánnal kezdett, ma pedig Lengyelországgal mérkőzik.

Három győzelem a felkészülésen

A Spartacus férfiröplabda-csapata a szuperligás idényre való felkészülés keretében több edzőmérkőzést játszott. Igor Žakić játékosai három győzelmet arattak, és két vereséget szenvedtek el: az eszéki Mursa együttesét 3:0-ra, a román Baia Mare csapatát és a Bijelo Polje-i Jedinstvo csapatát pedig egyaránt 3:2-re győzték le a Kék Galambok, míg a Kecskemét mindkét alkalommal (3:2 és 3:1) jobbnak bizonyult a szabadkai együttesnél. A Spartacus a következő összeállításban várja a bajnoki rajtot: Uroš Kecman (csapatkapitány), Ivan Konkolj, Nemanja Jungić, Vanja Eremić, Miljan Milović, Aleksandar Tumbas, Dario Peić, Ljuk Kristaj, Stefan Dulić, Aljoša Krdžović, Benjamin Krdžović, Stefan Kovačević, Branislav Seizović, Miloš Arsenoski, Vukašin Rajković, Marko Sinđelić, Aleksandar Veselinović. A Spartacus a Szuperliga 1. fordulójában, október 13-án az újvidéki Vojvodina vendége lesz. A további mérkőzések az őszi idényben: Spartak Ljig (itthon), Novi Pazar (idegenben), Ribnica (itthon), Mladi radnik (idegenben), ópázovai Jedinstvo (idegenben), Crvena zvezda (itthon), kragujevaci Radnički (idegenben), Niš (itthon)