2024. március 28., csütörtök

Embercsempészeket fogtak el Pécsnél

Elfogtak három magyar embercsempészt Pécs határában a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei - közölte a főkapitányság a police.hu honlapon vasárnap hajnalban. Későbbi tájékoztatásuk szerint további két szerb embercsempészt is elfogtak a megyében.

A közlemény szerint a rendőrök szombaton késő este két személygépkocsit, illetve annak utasait ellenőrizték a megyeszékhelynél, és megállapították, hogy Cs. Attila 48 éves salgótarjáni, valamint L. István 46 éves és H. László 53 éves budapesti lakosok 11, magát pakisztáni állampolgárnak valló személyt akartak jogellenesen külföldre juttatni.

A migránsok nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, továbbá sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A rendőrök a két gépjárművet lefoglalták, a három magyar férfit elfogták, majd előállították őket a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra. Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A 11 illegális bevándorlót a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
A rendőrség vasárnap reggeli tájékoztatása szerint az éjjel további két szerb embercsempészt fogtak el Majs és Sátorhely között. A 44 és 37 éves férfiak 7 - magát bangladesinek és pakisztáni állampolgárnak valló - illegális bevándorlót akartak külföldre juttatni - írták.

Az őrizetbe vett szerb állampolgárok ellen eljárást indítottak, a migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz - áll a közleményben.