2024. április 24., szerda

Az Újvidéki Egyetem lesz a koordinátor

A székvárosban lesz a kínai és a közép-kelet-európai országok felsőoktatási intézményeinek együttműködését szolgáló testület székhelye
A politikai és társadalmi élet jeles képviselői (kép: Bozsoki Valéria)

A politikai és társadalmi élet jeles képviselői (kép: Bozsoki Valéria)

Az Újvidéki Egyetemet választották meg a kínai és a közép-kelet-európai országok felsőoktatási intézményeinek együttműködését szolgáló testület székhelyévé a negyedik konzorciumon, amelyet szeptember 22-én tartottak meg az Újvidéki Egyetem Rektorátusának dísztermében.

Ez igen fontos nemzetközi elismerés, amellyel az Újvidéki Egyetem kapta meg a nemzetközi együttműködés koordinátorának szerepét a konzorciumon belül. A kínai és a közép-kelet-európai országok titkárságának új székhelye az Újvidéki Egyetem, a kétéves mandátum idején az új szerepét a konzorcium titkárságával fogja megvalósítani, amelynek székhelye Kínában van.

A negyedik nemzetközi összejövetelen részt vett több mint 80 rangos kínai és 16 közép-kelet-európai ország felsőoktatási intézményének vezetője. Az összejövetelen többek között az oktatás korszerűsítéséről, az intézetközi együttműködésről és az innovatív kutatásokról beszélgettek.

A jelenlevőkhöz ünnepi köszöntőt intézett Mladen Šarčević oktatási miniszter, Igor Mirović tartományi kormányfő, Miloš Vučević, Újvidék polgármestere, és dr. Dušan Nikolić, a vendéglátó Újvidéki Egyetem rektora.