2024. április 26., péntek
AUTÓMENTES NAP ZENTÁN

Együtt a természetért!

Együtt a természetért! mottóval tartják meg vasárnap Zentán az ötödik autómentes napot. A rendezvénynek ezúttal is a város főtere ad helyet.

A szervezők által közzétett programterv szerint a rendezvény 9 órakor a Hófehérke Óvoda és a Vöröskereszt zentai szervezete által életre hívott szórakoztató, ügyességi és szellemi vetélkedőkkel veszi kezdetét, majd 11 órától indul a jelentkezők ingyenes regisztrációja a Zenta Tour elnevezésű kerékpártúrára, ezt követően pedig a résztvevők Zumba Lacival és csapatával melegíthetnek be a túrára.
A hivatalos megnyitót a tervek szerint 12.05-kor tartják meg, amikor Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere köszönti az egybegyűlteket, majd útnak indul a Zenta Tour, amelynek során a résztvevők egy kb. 8 kilométeres távot tesznek meg. Miután a túrázók visszatérnek a központba, a hagyományokhoz híven ezúttal is egyszerre emelik a magasba a kerékpárjaikat. A program ezt követően közös ebéddel folytatódik, amelyet a kerékpár-szépségverseny követ.
A Locator Város- és Környezetvédő Egyesület és a Zentai Ifjúsági Szervezet által életre hívott rendezvényre, amelynek társszervezői a Hófehérke Óvoda és a Vöröskereszt zentai szervezete, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.