2024. április 19., péntek

Az USA jön Belgrádba

Szerbia válogatottja az USA együttesét látja vendégül a Davis-kupa jövő idényének 1. fordulójában, Magyarország pedig valószínűleg Belgiumba látogat. Azért a feltételes mód, mert a magyarokat házigazdának sorsolták, de az új szabályok szerint a döntős választhat, hogy a következő idény első meccsén otthon vagy idegenben játszik. Furcsa lenne, ha a belgák nem élnének a lehetőséggel, végső döntés pedig két héten belül, október 4-éig születhet. A szerb–amerikai meccs győztese a negyeddöntőben éppen a belga–magyar találkozó továbbjutójával mérkőzhet meg.

A világcsoport jövő évi 1. fordulójának párjai: Franciaország–Hollandia, Japán–Olaszország, Spanyolország–Nagy-Britannia, Ausztrália–Németország, Kazahsztán–Svájc, Horvátország–Kanada, Szerbia–USA és Magyarország–Belgium.

Aleksandra Krunić mindössze 70 perc játék után jutott túl a kantoni negyeddöntőn. A svéd Rebecca Peterson nem bizonyult méltó ellenfélnek, ma viszont már komolyabb feladat következik, amikor a belga Yanine Wickmayer lesz Krunić riválisa, akit három meccsükön egyszer sem győzött le.

Viktor Troicki háromjátszmás győzelmet aratott az argentin Guido Pella felett a szentpétervári 2. fordulóban, a negyeddöntőben pedig ma a spanyol Roberto Bautistával találkozik, akivel 0:3 a mérlege.

Miomir Kecmanović negyeddöntős a Szardínia szigetén folyó futures tornán. A 18 éves szerbiai a fölényesen megnyert első szett után csak a második játszma elején, 3:3 és 0:30-ig bajlódott az olasz Gian Marco Moronival, és ellenállhatatlan hajrával nyert. Következő ellenfele a ranglistán 440. olasz Lorenzo Sonego, a tét pedig még öt pont és öt hely haladás a ranglistán.

Stollár Fanny a tampicói 2. forduló első játszmájában 5:2-es vezetésnél öt szettlabdát hagyott ki, ami lelkileg nagyon megviselhette, hisz a folytatásban már csak két játékot nyert a mexikói Victoria Rodriguez ellen.