2024. április 25., csütörtök

Nemzetközi tudományos intézet székhelye az Újvidéki Egyetemen

Az Újvidéki Egyetem lett a Felsőoktatási Konzorcium Titkárságának új székhelye Kína és 16 közép-kelet európai ország együttműködésének keretében

Újvidéken ma zárult az a kétnapos nemzetközi konferencia, amelyen Kína és 16 közép-kelet európai ország képviselői cseréltek véleményt, főként az oktatásügyet érintő kérdésekről.

A tanácskozáson mintegy 80 egyetem képviseltette magát. A résztvevők kiemelték, hogy Szerbia szempontjából azért is fontos az ilyen tapasztalatcsere, mert az ország jelenleg éppen az oktatásügyi rendszerének a reformjára készül, és a már megvalósult infrastrukturális együttműködés mellett, szorosabbra szeretné fűzni a kapcsolatát Kínával az oktatásügy terén is.

A nemzetközi konferencia mai zárónapján bejelentették, hogy az  esemény egyik házigazdája, az Újvidéki Egyetem lett a Felsőoktatási Konzorcium Titkárságának új székhelye Kína és 16 közép-kelet európai ország együttműködésének keretében.

Az új intézet megnyitása jelentős nemzetközi elismerésnek is számít, és az illetékesek szerint tovább erősíti majd a külföldi felsőoktatási intézményekkel való együttműködést is.