2024. április 25., csütörtök

Megnyílt a zombori Capitol Park

Új bevásárló- és szórakozóhelyet létesített a városban a brit Poseidon Group. A Capitol Park a környék első korszerű retail (kiskereskedelmi forgalmazókat tömörítő) bevásárlóhelye.

Óriási érdeklődés övezte a nyitónapot (Fotó: Fekete J. József)

Óriási érdeklődés övezte a nyitónapot (Fotó: Fekete J. József)

A Strossmayer utca 28. alatti üzletközpont boltjaiban neves márkatermékeket forgalmaznak, jelen van a Deichmann, a Takko, a DM, a C&A, a Studio Moderna (Top Shop), a Nefa bútorok, és a Winner exchange office, a Moj Kiosk és a Galen gyógyszertár.
Az üzletház első munkanapja ünnepélyes ceremóniával kezdődött, amelynek során a helyi és a környező önkormányzatok, az üzleti partnerek és a beruházók képviselői jelenlétében Zoran Parčetić, Zombor város képviselő-testületének elnöke és James Gunn, a Poseidon Group szerbiai igazgatója átvágta a megnyitást jelképező szalagot.
James Gunn köszönetet mondott Zombor városnak és polgárainak az építkezési munkálatok intenzív szakaszában nyújtott támogatásért, és újabb szerbiai beruházásokat is bejelentett.
– A folyamatos beruházások bizonyítják, hogy bízunk Szerbia egyre gyorsabb gazdasági felemelkedésében, és a törvényi szabályozás javításának folytatásában, amit az ország kormánya indított, és amelyek új munkahelyek létesítését és a fogyasztóknak kínált szolgáltatások javítását eredményezik. Meggyőződésünk, hogy a befektetéseink újabb nemzetközi beruházókat hoznak az országba, új munkahelyeket, új termékeket és szolgáltatásokat vezetnek be Szerbia-szerte – hangsúlyozta a Poseidon Group szerbiai igazgatója.
A meghívottakhoz szólva Zoran Perčetić a következőket mondta:
– Zomboriként elmondhatom, hogy a város a régió kereskedelmi központja volt, és bízom benne, hogy a Capitol Park visszaadja Zombornak ezt a hírnevet. Remélem, hogy a márkás termékek elérhetők lesznek a zombori vásárlók és a régió vásárlói számára, hogy minden termék vevőre talál. Bízom benne, hogy az új munkahelyek megnyitása az újonnan alkalmazottak családjának a javát szolgálja, emellett a már működő vállalkozások számára is ösztönzést nyújt. Azt kívánom, hogy a Capitol Park mindenki számára hozzon valamit: a vásárlóknak minőségi árut elfogadható áron, kiváló kiszolgálás mellett, az elárusítóknak mosolyt minden vevő számára, a beruházóknak nyereséget, amiből újabb befektetéseket tehetnek, talán Zomborban is.
A Poseidon Group 10 millió eurót fektetett be a zombori Capitol Parkba, és mintegy 100 új munkahelyet teremtett. A beruházás második szakasza jövőre zárul, amikor kinyit a Lidl üzletház zombori hipermarketje.