2024. április 20., szombat

Csatornarendezés 29 millióból

A tartományi kormány és Zombor Város közösen mintegy 29 millió dinárt fordít a csatornahálózat rendezésére Zombor, Csonoplya, Haraszti és Regőce területén.

A tartományi mezőgazdasági titkárság pályázatán 15,5 millió dinárt meghaladó, vissza nem térítendő ösztönző eszközt nyert a város, a csatornahálózat rendezésére és a mezőgazdasági földterületek lecsapolására, amihez saját költségvetéséből még 13,3 milliót tett hozzá.
A rendelkezésre álló 28,8 millió dinárból elvégezhető munkálatokról az illetékes tartományi titkárság, Zombor Város és a Vajdaság Vizei közvállalat közti szerződésben állapodtak meg.
Ez szerint Zombor, Csonoplya, Haraszti és Regőce kataszteri községekben teszik rendbe a csatornahálózatot. A Vajdaság Vizei által meghirdetett közbeszerzés során a zombori Nyugat-Bácska Vízgazdálkodási Társaság nyerte el a munkát – közölte a városi közigazgatás.
A munkákat augusztusban kezdték, eddig iszaptalanították a Mosztonga csatornát, szanálták a vízáteresztőt Žarkovacnál, jelenleg az ipari zónában tisztítják a csatornát.
A munkálatok során, egy év alatt összesen 69 kilométernyi csatornát tisztítanak meg.