2024. április 25., csütörtök

Középpontban a szociális védelem és az egészségügy

Sajtótájékoztatót tartott a SZHP zentai községi szervezete

A Szerb Haladó Párt zentai községi szervezetének elnöke, Győri István vezetésével tegnap a párt helyi székházában sajtótájékoztatót tartottak, amelyen részt vett többek között Tatjana Balo, a községi képviselő-testület elnöke is. A közegészségügyet és a szociális kérdéseket érintő témák szerepeltek napirenden. Dr. Wéber Zita gyermekfogász, a SZHP helyi szervezetének közegészségüggyel megbízott tagja elmondta:

– Az egészségügy területén a minőségi munkára fektetjük a hangsúlyt, jó gazda módjára használjuk föl az eszközöket, kiemelt szerepet kap a megelőzés, és a jobb munkaszervezéssel hatékonyabban tudunk dolgozni. Az egészségünk a legdrágább, ezért a Szerb Haladó Pártnak komoly tervei vannak a község polgárai egészségi állapotának, életminőségének a javítására. Az egészségház gyógyszertárának a gyógyszerbeszállítók felé felhalmozódott tartozását sikerült csökkenteni, ami hozzájárul a jobb gyógyszerellátáshoz. Az állami patikarendszer átalakításával, a gyógyszerbeszerzési politika megváltoztatásával sikerült zavartalanabbá tenni a polgárok, a betegek alapgyógyszerekkel való ellátását. A pozitív változásokhoz nagymértékben hozzájárultak az illetékes tartományi és a köztársasági szervek – mondta Wéber doktornő.

A SZHP helyi szervezetében a szociális kérdésekkel megbízott Ljubica Verikios Nikolić okleveles pszichológus, a Szociális Védelmi Központ igazgatója a sokakat érintő témával kapcsolatban kifejtette a párt álláspontját:

– A szociális védelemmel kapcsolatos újdonságokról szólva büszkén mondhatjuk, hogy Zenta azok közé a helyi önkormányzatok közé tartozik, amelyek minden szinten bátran és határozottan küzdenek és kiállnak a szociális támogatásra szoruló egyének helyzetének a javításáért, az érdekeik képviseletéért, hogy minden érintett személy megkapja az őt megillető támogatást és ellátást. A községünk területén élő legelesettebb és leginkább segítségre szoruló polgártársaink tudnak kihez fordulni, és megkaphatják az őket megillető segítséget. Községi bizottságunk aktivitása a helyi szociális politika kialakításában is megmutatkozik. Felelősséggel tartozunk a lakosság szociálisan sérülékeny kategóriáiért. Különböző folyamatban lévő vagy már befejeződött projektumok útján maximálisan igyekszünk kihasználni a rendelkezésre álló állami és egyéb forrásokat, hogy valóban segíteni tudjunk minden rászorulónak – mondta Nikolić asszony, aki kiemelten fontosnak tartja segíteni azokat a családokat, amelyekben fejlődésben lemaradt vagy sérült gyermeket nevelnek.