2024. április 19., péntek

Útfelújítás Kabolban

Мilоš Vučеvić polgármester tegnap meglátogatta Kabolt (Kovilj), és megtekintette a Stеvаn Pеšić utca felújított, kiszélesített útszakaszát. A rekonstrukciót itt összesen 1366 méteren végezték el.

Az útfelületet kiszélesítették, a Lаza Kоstić és a Halász utca között 5 méter széles az út, míg a Lаza Kоstić és a Jovan Pavlica utca között 5,5 méter széles. Három új autóbuszmegállót építettek a Stеvаn Pеšić utcában.

A polgármester a látogatás során hangsúlyozta, hogy az önkormányzat egyformán kezeli a városi és a peremvárosi területeket. – Éppen ezért döntöttem úgy, hogy a kaboli helyi közösség kezdeményezésére a legnagyobb, idei infrastrukturális befektetést Kabolban realizáljuk. A település legforgalmasabb utcáját teljesen felújítottuk, és új autóbuszmegállókat építettünk. A befektetés nagyon sokat jelent a helybeliek számára, hiszen a felújításnak köszönhetően a városi autóbuszok is erre közlekedhetnek majd. A Városi Közlekedési Közvállalat az új utcának és a megállóhelyeknek köszönhetően észszerűbben megszervezheti a kaboliak szállítását, most már egyforma távolságra kerültek egymástól az autóbuszmegállók. Természetesen, nem állunk meg, megkérdezzük a kaboliakat és a helyi közösség képviselőit, hogy mit tehetünk mindennapjaik megkönnyítéséért – mondta Vučеvić, aki különösen büszke arra, hogy az önkormányzat pénzkeretet biztosított a kaboliak útiköltségeinek a fedezésére az autópálya Kabol és Újvidék közötti szakaszán.

Мlаdеn Vеrnаčki, a kaboli helyi közösség elnöke megköszönte a polgármesternek és az újvidéki önkormányzatnak, hogy meghallgatták problémáikat és segítettek, a befektetés nagyon nagy segítség a kaboliak számára.

A Karin Komerc doo. határidőn belül befejezte a munkálatokat, az útfelújítási befektetés összértéke 60 millió dinár.