2024. március 29., péntek

Krunić eddigi legjobbja

Aleksandra Krunić negyeddöntős lett a kínai Guangzhouban. A legmagasabban rangsorolt szerbiai teniszezőnő tegnap a 2. fordulóban egészen könnyen, mindössze egy óra alatt győzte le a német Mona Barthelt. Az első játszma ugyan Krunić 5:1-es vezetése urán is szoros lett, a másodikban azonban a német egyetlen játékot sem tudott nyerni. Az új pontokkal Krunić 59. a naprakész listán, ami pályafutása legjobbja. A negyeddöntőben a 22 éves és a ranglistán 226. svéd Rebecca Peterson következik, akivel még nem játszott.

Aleksandra Krunić vert helyzetből fordított

Aleksandra Krunić

Viktor Troicki két rövidítésben győzött a szentpétervári torna rajtján az orosz Andrej Kuznyecov ellen. Az első rövidítést Viktor 6:1-ről csaknem leadta, a második játszmában előbb ledolgozta a breakhátrányt, majd a rövidítésben már magabiztos volt. A 2. fordulóban Troicki az argentin Guido Pellával mérkőzik meg, aki Dušan Lajovićot győzte le. A szerb az első játszmában 5:3-ra vezetett, majd jócskán visszaesett.

Nem volt semmilyen gondja Miomir Kecmanovićnak az olasz Santa Margheritában az ismeretlen Giovanni Fonióval, következő ellenfele pedig a szintén olasz és a ranglistán 844. Gian Marco Moroni. Kecmanovićnak elődöntő kell, hogy bejusson a 300 legjobb közé.

A vesztesek között említhetjük Nikola Milojevićet is, hisz a szerb három játszmában kapott ki az alacsonyabban rangsorolt, algériai származású francia Sadio Doumbiától.

Nem meglepetés, hogy Nina Stojanović a szentpétervári női ITF-tornán kikapott a fehérorosz Arina Szabalenkától, az viszont annál nagyobb, hogy a mexikói Tampicóban a ranglistán mindössze 491. amerikai Maria Mateas két játszmában győzte le Ivana Jorovićot. A čačaki lány a meccs elején 40:0-ról és 40:15-ről veszített el két adogatást, a 2. játszmában 3:1-re vezetett, majd a rövidítésben az 5:1 sem volt elegendő. Ugyanott sikeres volt a magyar Stollár Fanny, aki hatszor nyerte el a szlovák Anna Karolina Schmiedlová adogatását, és a 2. fordulóban a 255. mexikói Victoria Rodriguezzel találkozik. Győzelem esetén a magyar először jut be a 200 legjobb közé.

Davis Kupa - a döntő is Lille-be

Lille-ben, a Pierre Mauroy Stadionban, kemény pályán rendezik meg a Davis-kupa idei döntőjét, melyet Franciaország és Belgium csapata vív egymással november 22–24-én. A francia szövetség bejelentése szerint a fináléra zárt tető alatt kerül sor. Érdekesség, hogy a franciák az idei, szerbek elleni elődöntőben, valamint a svájciakkal vívott 2014-es döntőben is ebben az arénában játszottak, ám ezeket az összecsapásokat salakos borításon vívták. A lille-i stadion 27 ezer néző befogadására alkalmas.

A kilencszeres győztes franciák legutóbb 2001-ben nyerték meg a Davis-kupát, míg a belgák két elveszített finálé (1904, 2015) után először győzhetnek. A felek egymás elleni találkozóin a franciák összesítésben 4:3-ra vezetnek. Legutóbbi mérkőzésüket 2001-ben Gentben vívták, ahol az Arnaud Clement, Sébastien Grosjean, Cedric Pioline, Fabrice Santoro négyes sima, 5:0-s győzelmet aratott.