2024. március 28., csütörtök
MAGYAR LABDARÚGÁS

A rangadók fordulója következik

A Videoton a Honvédot, a Debrecen a Puskás Akadémiát fogadja az NB I.-ben

Kilenc forduló után már nincsen veretlen csapat a magyar labdarúgó NB I.-ben, utolsóként a Videoton vérzett el, miután egy hete 3:1-es vereséget szenvedett a nagy mumus Vasas vendégeként. Az angyalföldiek az elmúlt másfél évben megfoghatatlannak bizonyultak a fehérváriak számára, sorozatban ötödször fricskázták meg az együttest, ebből háromszor nyertek, kétszer pedig döntetlent játszottak.

„Hiába kezdtünk jól és szereztünk vezetést, huszonöt perc után megálltunk. Talán azt hittük, hogy onnantól könnyű lesz, de a labdarúgásban nincs olyan, hogy könnyű meccs. Tudtuk, hogy a Vasas veszélyes a pontrúgásoknál, eddig egy gólt sem kaptunk így, ezúttal hármat is. Újra elő kell vennünk a korábbi küzdőszellemet, az éles játékot, nem szabad azt gondolni, hogy kimegyünk a pályára, és már miénk is a meccs” – nyilatkozta Marko Nikolić, a Videoton edzője.

A csapatra a hétvégén az ősz egyik rangadója vár: Felcsúton ugyanis a Honvéd vendégeskedik. Lenne miért visszavágni, hiszen az előző szezonban hiába győzött az első két, egymás elleni meccsen a Videoton, a Honvéd a bajnokság utolsó, döntőnek is beillő mérkőzésén Eppel Márton góljával 1:0-ra győzött, és aranyérmes lett. Rossz hír, hogy a 94. percben könyöklésért kiállított szerb csatár, Danko Lazović három mérkőzésre szóló eltiltást kapott a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságától, és a másik pirosat kapott légiósnak, Loic Negónak is ki kell hagynia egy meccset.

A kispestiekre ráférne egy győzelem, a legutóbbi három fordulóban ugyanis egyszer sem jött össze: hiába szerzett egy pontot Pakson egy 2:2-es döntetlennel, ha a két hazai meccsét egyaránt 3:1-re elbukta a Debrecen és a Fradi ellen. „A Ferencváros elleni hibák megbosszulták magukat, ezekből tanulnunk kell. Az első félidőben megmutattuk, hogy tudunk futballozni, erre építkezhetünk” – vonta le a következtetést Erik van der Meer edző a múlt heti rangadót követően. Kérdés, hogy ez a Videoton ellen elég lesz-e a pontszerzéshez.

A Fradinál Thomas Doll edzőnek abban igaza lett, hogy amint felépül pár kulcsembere, máris jobb lesz a csapat: ezt a Vasas elleni 5:2, majd a kispesti 3:1 alátámasztotta. A csapat legjobbja, Varga Roland már tíz gólnál jár, ráadásul a 19 éves ghánai Joseph Paintsil személyében sikerült olyan játékost igazolni, aki eddig mindkét mérkőzésén eredményes volt. „Jó látni, hogy alakul a csapatszellem, egymásért küzdenek a játékosok, és legyőzzük az ellenfelet” – nyilatkozta Doll, aki szombaton a Diósgyőr ellen vezetheti csatába csapatát – a piros lapot kapott Botka Endre nélkül.

A Haladás 1:0-ra legyőzte az Újpestet, ezzel Pacsi Bálint edző először vezette sikerre csapatát az OTP Bank Ligában. A sorozat szombaton idegenben a Vasas ellen folytatódhat. A két kiesőjelölt közül az utolsó előtti Mezőkövesd az Újpestet fogadja, míg a sereghajtó Balmazújváros Pakson vendégeskedik.

A forduló másik rangadóját a Nagyerdei Stadionban rendezik, ahol a két legjobb formában lévő csapat, az egyaránt zsinórban négy győzelemnél járó Debrecen, illetve az edzője, Pintér Attila szerint barcelonai erényeket csillogtató Puskás Akadémia csap össze.

A 10. forduló programja:

Szeptember 23., szombat: Vasas–Haladás (18 óra), Ferencváros–Diósgyőr (18 óra), Paks–Balmazújváros (18 óra), Debrecen–Puskás Akadémia (18 óra), Mezőkövesd–Újpest (18 óra), Videoton–Honvéd (20.30).