2024. március 29., péntek

Kerékpártúra az autómentes világnapon

Temerin központja (Góbor Béla felvétele)

Temerin központja (Góbor Béla felvétele)

Az autómentes világnap alkalmából a temerini Falco Természetkedvelők Egyesülete és a Kókai Imre Általános Iskola természetvédői kerékpártúrát szerveznek a Jegricska természetvédelmi parkhoz. Indulás szombaton, szeptember 23-án 9 órakor a községháza előtti kis parkból, gyülekezés 15 perccel korábban. A résztvevők innen kerekeznek rendőri kísérettel a Jegricska partján lévő Információs Központhoz, majd egy rövid pihenő után 11.30-kor indulnak vissza.

Bárki csatlakozhat a kerékpáros menethez üzemképes, fékkel rendelkező kerékpárral (háromkerekű stb. is lehet). Innivalót mindenki vigyen magával, a jól láthatósági mellény viselése ajánlott. Várják a családokat, iskolás csoportokat, fiatalokat, nyugdíjasokat, mindenkit, aki képesnek tartja magát egy nyugodt tempójú, 14 kilométeres túrára.

– Tegyünk együtt a környezetünk védelméért, hívjuk fel a figyelmet a kerékpározás előnyeire, a kerékpárút-hálózatunk hiányosságaira, a kerékpárosok biztonságára a közlekedésben, a gépjárművek által okozott környezetszennyezésre, és töltsünk el egy kis időt községünk természetvédelmi értékének megtekintésével – áll a túrával kapcsolatosan kiadott közleményben.

A természetkedvelők akcióját támogatja a községi önkormányzat, a Vajdasági Vizek Közvállalat, valamint a Község Idegenforgalmi Szervezete.