2024. április 19., péntek
XXI. MÉHÉSZETI NAPOK

Mézbor és mézsör is lesz

A hétvégén 21. alkalommal rendezik meg Szabadkán a Méhészeti Napokat. A kék szökőkút előtt megrendezendő kiállításról Holló Antal méhész elmondta, hogy nagyon változatos lesz, annak ellenére, hogy az ünnepi műsort az időjárás miatt szerényebbre tervezik.

– A szabadkai Méhecske Egyesület 21. alkalommal szervezi meg a Méhészeti Napokat. A kiállításon a méhészegyesület méhészei, valamint a környező országokból érkező vendégek állítanak majd ki a termékeikből. A kiállítás pénteken kezdődik, míg az ünnepi megnyitóra szombaton kerül sor. A megnyitón mazsorett-táncosok fellépésére és felvonulásra kerül sor, a gyermekeknek pedig felolvasással és rajzversennyel kedveskedünk, ahol az első három helyezett ajándékban részesül – tudtuk meg Holló Antaltól.
A méhész azt is elmondta, hogy összesen harminc kiállító érkezik, közülük heten felszereléseket állítanak ki, huszonhárman pedig méztermékeket, közülük mind regisztrált méhész, aki állatorvosi felügyelet alatt dolgozik. A többfajta méz mellett mézbor, mézsör, kandírozott gyümölcsös méz, mézpogácsa is szerepel majd a kínálatban. A rendezvényt Szabadka város, valamint az egyesület támogatja.