2024. április 24., szerda
ORSZÁGÚTI KERÉKPÁROS-VB

Stojnić 23. az időfutamon

A várakozásokhoz képest talán kissé alulteljesített, végül a 23. helyen végzett a juniorok egyéni időfutamán Veljko Stojnić, Szerbia egyetlen képviselője a norvégiai Bergenben rendezett országúti kerékpáros-világbajnokságon.

A zombori származású fiú, aki az augusztus elején Dániában megrendezett Európa-bajnokságon ugyanebben a számban 8. hellyel hívta fel magára a figyelmet, most nem tudott az előkelőbb pozíciókért harcolni a 21,1 kilométer hosszú, néhány emelkedőt is tartalmazó pályán.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a hűvös őszi skandináv időjárásban rendkívül kiélezett verseny zajlott, még a 21. legjobb idővel célba érő versenyző is kevesebb mint egy perc lemaradást szedett össze, Stojnić pedig alig több, mint egy percet kapott a győztes brit Thomas Pidcocktól. A tavalyi dohai világbajnokságon – ahol ebben a számban a szerb 3 perc hátránnyal a 29. lett – ekkora lemaradással most a kiváló 5. helyen zárt volna.

A hétfői versenynapon az egyetlen magyar világbajnoki szereplő Peák Barnabás a 33. helyet szerezte meg az U23-as férfiak időfutamán.

A világbajnokság programja ma folytatódik a felnőtt férfiak egyéni időfutamával.