2024. április 19., péntek

I po dve nedelje se čeka na drva za ogrev

Ogrev se plaća po ceni koja važi na dan isporuke - nije isključeno poskupljenje.

(Fotó: Gergely Árpád)

Nedavno smo informisali naše čitaoce o ponudi stovarišta u Subotici. Pre neki dan nam je stiglo pismo jednog čitaoca, koji se interesovao o tome šta ako dođe do poskupljenja u periodu od kada su drva poručena i njihove isporuke.
Na zahtev našeg čitaoca potražili smo dva ranije kontaktirana stovarišta. Na stovarištu „Seleš i Sin“ dobili smo informaciju da kod njih nema čekanja, u roku dan-dva svi dobijaju naručen ogrev, i ugalj i drva. Oni smatraju da nije u redu da kupac čeka. Od perioda kada se pojavio naš članak, nije došlo do poskupljenja. Cena bagrema je i dalje 5700 dinara, bukva srednje debljine je 5700 dinara, dok je deblja bukva 6000 po kubnom metru.
Na stovarištu „BN Komerc“ se dešava da se čeka na isporuku 10-15 dana. Na naše pitanje smo dobili odgovor da se ogrev plaća po ceni na dan isporuke, tako da ako u međuvremenu dođe do poskupljenja, kupac plaća po novoj ceni i ne uzimaju akontaciju ni od koga. Kažu da je razlika u slučaju kupovine drva par stotina dinara, a ugalj nije poskupeo od prošle godine. Ugalj mogu isporučivati odmah.
Kao što smo saznali, stovarišta sve teže nabavljaju drva, tako da nisu isključena dalja poskupljenja.